EğitimDual Sım Ne Demek? Telefonlarda Dual Sım'ın Avantajları Nelerdir?

Dual Sım Ne Demek? Telefonlarda Dual Sım'ın Avantajları Nelerdir?

04.03.2021 - 15:52 | Son Güncellenme:

2000 yılından sonra hayatımıza giren cep telefonlarına geçen 21 yıllık zaman içinde birçok yeni özellik eklendi. Önceleri sadece mesaj atma ve arama özelliğine sahip olan telefonlarla artık fotoğraf ve video çekmek, sosyal medya hesaplarını takip etmek ve mail atmak gibi birçok yeni özellik mevcut. Telefonlara eklenen en yeni özelliklerden biri de Dual SIM. Telefonlarda Dual SIM'in avantajları nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Dual Sım Ne Demek Telefonlarda Dual Sımın Avantajları Nelerdir

İngilizcede ''double'' kelimesinin yerine kullanılan Dual, çift demektir. Aynı anda iki sim kartın takılabildiği ve kullanılabildiği telefonlar Dual Sim adıyla biliniyor.

Dual SIM Ne Demek?

İki farklı sim kartın dönüşümlü ve aynı anda kullanılabildiği telefonlara Duan SIM denir. Sadece akıllı telefonlarda değil normal telefonlarda da kullanılabilen bu özellik, kullanıcılara birçok yönden avantaj sağlıyor.

Şu an piyasada olan üç çeşit Dual SIM çeşidi mevcut. Bunlardan ilki yalnızca bir numaranın aktif olarak kullanılabildiği modellerin adı Dual SIM single standby'dir. Bu telefon fiyatları diğer çeşitlere göre daha uygundur.

Kullanıcılara aynı anda iki numarayı da kullanma imkanı sunan modeller ise Dual Sım Dual Active adıyla satışa çıkarılıyor. Bu telefonu kullananlar iki farklı numaraya gelen bildirimleri aynı anda görebilir.

Üçüncü ve son modellerin adı ise Dual Sım Dual Standby'dir.

Telefonlarda Dual SIM'ın Avantajları Nelerdir?

Telefonlarda Dual SIM ilk kez İngiltere ve Amerika gibi ülkelerde kullanıldı. Kısa sürede dünya genelinde satışa çıkarılan bu telefonlar kullanıcılara günlük hayatta pratik çözümler sunuyor.

Önceleri özel görüşmeleri ve iş görüşmeleri için iki ayrı telefon kullanan kişiler, oldukça zorlanıyordu. Dual SIM özelliği sayesinde tek telefon üzerinden farklı numaralarla görüşme sağlanabilmektedir. Bu sayede hiç kimse iki telefon birden satın almak ve kullanmak zorunda kalmıyor.

 

YAZARLAR