Eğitim Dover Boğazı Nerede? Uzunluğu Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Dover Boğazı Nerede? Uzunluğu Nedir, Özellikleri Nelerdir?

13.11.2021 - 03:37 | Son Güncellenme:

Coğrafi olarak dünya üzerinde çok ilginç yerler bulunmaktadır. Obruklar, vadiler, şelaleler, derin yağmur ormanları, yüksek dağlar, mağaralar gibi. Bu bölgeler ya da yerler merak edilmekte, bazı yerler turist akınına uğramaktadır. İşte bu bağlama araştırılan Dover boğazı nerede, Dover boğazı uzunluğu nedir, Dover boğazı özellikleridir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Dover Boğazı Nerede Uzunluğu Nedir, Özellikleri Nelerdir

Dover Boğazı Avrupa'da yer alan ve iki ülkeye İngiltere ve Fransa'ya kıyısı bulunana önemli bir boğazdır.

Dover Boğazı Nerede?

Dover Boğazı Manş Denizi'nde yer almaktadır. Manş Denizi'ne kıyısı bulunan kuzeydeki Ülke İngiltere'dir. Güney batısında da Fransa bulunmaktadır. Dover Boğazı Manş Denizi ile Kuzey Denizi'ni birleştirmektedir.


Dover Boğazı Uzunluğu Nedir?

Dover Boğazı'nın İngiltere kıyısında bulunan şehri Dover'dir. Fransa kıyısında bulunan şehrin adı da Calais'dir. Bu sebeple Fransızlar bu boğaza "Pas de Calais" yani Calais Boğazı demektedirler. İngiltere ise Dover Boğazı olarak adlandırmaktadır.

Kuzey Denizi ile Manş Denizi'ni birleştiren Dover Boğazı'nın genişliği 72 metredir. Dover Boğazı'nın uzunluğu ise 32 kilometredir. Boğazdaki dalga boyları ise yer yer 5-6 metreyi bulmaktadır.

Dover Boğazı Özellikleri Nelerdir?

Fransa ve İngiltere arasında bulunan Dover Boğazı, Avrupa'nın en önemli boğazlarından birisi olma özelliğine sahiptir. Boğazın diğer özellikleri ise şöyledir:

Haberin Devamı

Kuzey Denizi ile Atlas Okyanusu arasındaki ulaşımın tüm yükünü çekmektedir.

Kuvvetli gel-git akımları vardır.

Boğaz, Doğu Avrupa'yı Batı Avrupa kıyılarıyla ve Afrika'yla birleştiren çok önemli bir geçittir.

Bu sebeple dünyanın en hareketli ve ticari öneme sahip boğazlarından birisidir.