EğitimDers zili çalıyor

Ders zili çalıyor

09.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 20 milyon öğrenci için ders zili bugün çalıyor. Yeni müfredatın uygulanacağı öğretim yılının ilk dersi ise ‘Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi’ olacak.

Ders zili çalıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için ders zili 74 bine yakın okulda bugün çalıyor. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 2-3 Eylül’de uyum eğitimi düzenlendi. Ortaokula başlayacak öğrenciler için ise bu hafta okula uyum için rehberlik çalışmaları yapılacak.

Haberin Devamı

Yeni müfredat uygulanacak

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki yeni müfredat, anasınıfı ile 1, 5 ve 9. sınıflarda bu yıl ilk kez uygulanacak. Ders içeriklerinin yüzde 35 sadeleştirildiği yeni müfredatla “beceri örgüsü” temelli ders kitapları okutulacak.

2024-2025 eğitim öğretim yılındaki ana gündem konularından biri de mesleki ve teknik eğitim olacak. 7 ve 8. sınıflarında zanaat atölyeleri oluşturulmasının ardından bu yıldan itibaren mesleki ve teknik Anadolu liselerinin bünyelerinde meslek ortaokulları açılacak. Ayrıca geçen yıl 6 ve 9. sınıflarda Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinde yapılan ortak sınavlar, bu yıl 7. ve 10. sınıflarda da uygulanacak.

İlk ders Çanakkale ve Gazze

Haberin Devamı

Temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki tüm sınıflarda, “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla hazırlanan açılış dersiyle eğitime başlanacak. 40 dakikalık dersle öğrencilerin vatan sevgisini, kardeşliği, yardımseverliği, adaleti ve özgürlüğü, Türk ve Filistin halklarının birlikte mücadele ettiği tarihi olaylar üzerinden öğrenmeleri sağlanacak. Derste, Osmanlı’nın Birinci Dünya Savaşı sırasında Filistin topraklarını savunmak için verdiği mücadele ve Gazze’deki halkın özgürlük için gösterdiği direnişten de bahsedilecek.

Tatil 11 Kasım’da

İlk ara tatil, 11-15 Kasım 2024’te yapılacak. Birinci dönem 17 Ocak 2025’te sona erecek. Yarı yıl tatili 20-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İkinci dönem 3 Şubat’ta başlayacak. 31 Mart-4 Nisan tarihleri arasında ikinci ara tatil olacak. Okullar 20 Haziran 2025’te kapanacak.