20.10.2021 - 01:03 | Son Güncellenme:
Deniz yosununun pek çok çeşidi ve insan sağlığına da pek çok faydası vardır. Aynı zamanda bazı Uzakdoğu ülkelerinde yiyecek olarak tüketilir.
Deniz Yosunu Nasıl Oluşur?
Deniz yosunu, denizde yetişen alg formlar olarak bilinir. Okyanus yaşamı için de çok önemli bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda kırmızıdan yeşile, kahverengiden siyaha kadar değişen pek çok renkte türü vardır.
Deniz Yosunu Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanılır?
Deniz Yosunu, çok yönlü bir besindir. Özellikle de çorbalar, suşi, besin takviyeleri, salatalar ve smoothie’ler de dahil olmak üzere pek çok yiyecekte kullanılır. Aynı zamanda, oldukça besleyicidir.
Deniz yosunu, genellikle dünyanın dört bir tarafındaki kıyı şeritlerinde yer alır. Ama en çok da Kore, Japonya ve Çin gibi Asya ülkelerinde yenen bir besindir. Deniz yosunun başlıca faydaları ise,
İyot tirozin içerir.
Çok zengin bir vitamin ve mineral içeriğine sahiptir.
Yüksek oranda antioksidan içerir.
Bağırsak sağlığı için oldukça faydalıdır.
Zayıflamaya yardımcı olur.
Kalp hastalığı riskini önemli ölçüde arttırır.
Tip 2 diyabet riskini önemli ölçüde azaltır.