EğitimDdos Nedir? Ddos Saldırısı Nasıl Gerçekleşir Ve Nasıl Önlenir?

Ddos Nedir? Ddos Saldırısı Nasıl Gerçekleşir Ve Nasıl Önlenir?

08.03.2021 - 14:34 | Son Güncellenme:

Teknolojinin ilerlemesi internet ve web yazılımlarında da bir hayli etkisini göstermiştir. Ancak her ne kadar bu olumlu gelişmeler yaşanmakta olsa da, olumsuz gelişmeler ve siber saldırılar göz ardı edilmelidir. Çünkü bu siber saldırılar onlarca yazılıma ve web servislerine zarar vermekte, bilgilerin zedelenmesine ya da kaybolmasına neden olmaktadır. İşte bu siber saldırılarından bir tanesi de DDoS saldırılarıdır. Bu DDoS siber saldırıları nedir? Nasıl tehlike yaratmaktadır? Tehlike ile nasıl mücadele edilebilir? İşte DDos saldırıları hakkında bilinmesi gerekenler.

Ddos Nedir Ddos Saldırısı Nasıl Gerçekleşir Ve Nasıl Önlenir

DDoS, Distrubuted Denial of Service Attack İngilizce ifadesinin baş harflerinden oluşan terimdir. Anlamı ise kabaca online hizmet veren sektörlerin web sistemlerinde sahta yoğunluklar oluşturarak, kaynakları yanıltmak ve işlevsiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirilen siber saldırılardır.

DDoS Nedir?

Web sitelerinde, e-posta sistemlerinde, ödeme sistemlerinde karşılaşılan bu sistemlerin kaynaklarının tüketilmesi ve işlevlerinin azaltılması ya da sahte bir yoğunluk meydana getirerek yapılan siber saldırılara DDoS denmektedir. Burada amaç daha çok hırsızlık yapmak, bilgi çalmak değil daha çok karşı sisteme zarar vermek ve sistemin çalışamaz hale gelmesine sebep olmak olarak özetlenebilir.

DDoS Saldırısı Nasıl Gerçekleşir?

Bu saldırı zombi adı verilen makineler vasıtası ile yapılmaktadır. Bu ifade sistemin bilgisi dışında kullanılmaya başlanan çakma sistemler olarak anılabilir. Oluşturulan bu zombi bilgisayarlar, saldırının gizlenmesini ve perde arkasında sisteme zarar vermeyi amaçlar. Yani DDoS saldırıları zombi bilgisayarlar tarafından yönetilmektedir.

DDoS Saldırısı Nasıl Önlenir?

Bu saldırılardan yüzde yüz kurtulmanın çözüm halen bulunamamak olup, yine de etkin korunma yolları bulunmaktadır. İlk etapta bu saldırıların sisteme girmeden önce önlem almak en doğrusudur. Altyapının iyi tasarlanmış olması ve açığının bulunmaması ön koşullardandır. Sonrada sistemi koruyan ve sürekli güncel tutan uygulama ve programlar da kullanmak yararlı olmaktadır.

Yazarlar