EğitimCps Nedir? Pazarlamada Cps'in Açılımı Ne Demektir?

Cps Nedir? Pazarlamada Cps'in Açılımı Ne Demektir?

11.03.2021 - 16:02 | Son Güncellenme:

Günümüzde pazarlama büyük önem taşımaktadır. Her geçen gün çok sayıda ürün üretilmekte ve bunların insanlara satılması amaçlanmaktadır. Bu durumda, pazarlama yöntemleri büyük önem taşıyan bir konuma gelmektedir. CPS ise en verimli pazarlama yöntemleri arasında bulunmaktadır. Eğer siz de bu verimden yararlanmak istiyorsanız sizler için CPS yöntemine dair tüm detayları derledik.

Cps Nedir Pazarlamada Cpsin Açılımı Ne Demektir

 CPS bir çeşit pazarlama yöntemidir. Bu pazarlama yöntemine göre, pazarlama yapan kişinin nasıl ödüllendirileceği belirlenir. Böylelikle pazarlama yapan kişiden çok daha yüksek bir hevesle çalışması ve başarılı olması beklenir.

Haberin Devamı

CPS Nedir?

CPS anlayışına göre, pazarlama yapan kişiye satış başına ödeme yapmak gerekir. Bu bakış açısına göre, her başarılı satışta pazarlamayı sağlayan kişiye belli bir miktar para verilir. Bu şekilde, pazarlamacıların çok daha hevesli şekilde çalışması sağlanır. Çünkü pazarlamacı bilir ki ne kadar başarılı satış gerçekleştirirse kendisi de o kadar fazla kazanacak. Bu durum, pazarlamacıların satmış olduğu ürünü sahiplenmesini de sağlar. Böylelikle çok daha başarılı sonuçlar elde edilir. 

CPS’nin Açılımı Nedir?

CPS, Cost Per Scale anlamına gelmektedir. Bu ifade, İngilizce’de satış başına ücret gibi bir anlama denk gelmektedir. Dolayısıyla CPS kelimesinin açılımı da, sahip olmuş olduğu bakış açısını doğrudan yansıtan kelimelerden oluşmaktadır.