EğitimCephe İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Cephe Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Cephe İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Cephe Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

08.03.2022 - 16:54 | Son Güncellenme:

Özellikle savaşlar üzerinden taşıdığı anlam ile beraber cephe kelimesi öne çıkar. Aynı zamanda günlük yaşamda mecazi anlam üzerinden de farklı yerlerde kullanılır. Peki, Cephe ile ilgili cümleler nelerdir? İçinde cephe kelimesi geçen örnek cümleleri derledik.

Cephe İle İlgili Cümleler Nelerdir İçinde Cephe Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Cephe kelimesi birden fazla anlamı ile beraber öne çıkar. Bunlar içerisinde özellikle savaşın yapıldığı bölge cephe olarak bilinir. Aynı zamanda yön anlamına sahiptir. Bir yapının bulunduğu taraf da yine cephe şeklinde anlatır. Belli bir çıkar adına kurulan düşünce Birliği de mecazi olarak cebe şeklinde ifade edilir. Bu anlamları üzerinden birçok farklı cümle kurulabilir.

Haberin Devamı

Cephe ile İlgili Cümleler Nelerdir?

Taşınmış olduğu pek çok değişik anlamı ile beraber cebe kelimesi Türk Dil Kurumu üzerinden geçerlidir. Bu doğrultuda en çok savaşın yapıldığı bölge ve alan cephe olarak kullanılır. Aynı zamanda herhangi bir taraf seçimi ile beraber mecazi olarak cephe kelimesi değerlendirir. Bir bina ya da farklı durumun yönleri yine cephe şeklinde anlatılır. Bu şekilde öne çıkan anlamları kapsamında önemli bir yere sahip.

İçinde Cephe Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

İçinde cephe kelimesi geçen birden fazla örnek vermek mümkün. Çünkü sadece tek bir anlam değil aynı zamanda birden fazla anlam taşıyan kelimeler arasında olduğunu ifade etmek gerekir.

‘’Kurtuluş Savaşı batı tarafındaki cephe ile son buldu.’’

Haberin Devamı

 ’Evin bu cephesi daha fazla güneş alıyor.’’

‘’O kişiden yana cephe kurdular.’’

‘’Bence bu cepheye doğru devam etmeliyiz.’’

Görüldüğü gibi cephe kelimesinin birçok değişik anlamı ile beraber yukarıdaki olduğu şekilde kullanmak mümkün. Hem gerçek anlam hem de mecazi üzerinden günlük hayatta yaygın olarak değerlendirildiğini ifade etmek gerekir. Özellikle başta cümle içerisinde olması ile beraber tek başına da kullanılan bir sözcüktür.