EğitimCellular Ne Demek? Tıp Dilinde Cellular Ne Anlama Gelir?

Cellular Ne Demek? Tıp Dilinde Cellular Ne Anlama Gelir?

23.03.2021 - 05:57 | Son Güncellenme:

Tıbbi terimlerin çoğu Latince sözcüklerdir. Ayrıca bu sözcükler sadece tek bir alanda değil farklı alanlarda farklı anlamlara gelebilir. Ya da bir sözcüğün tıpta kullanılan anlamı yine aynı şekilde farklı bir alana uygulanabilir. Cellular sözcüğü de farklı alanlarda kullanılabilen bir kelimedir. Bu yüzden anlamı sıkça araştırılmaktadır. Cellular nedir tüm detayları ile sizler için derledik.

Cellular Ne Demek Tıp Dilinde Cellular Ne Anlama Gelir

Cellular, hem tıp hem teknoloji ve internet alanlarında karşımıza çıkan bir kelimedir. Aslında tek bir anlamı vardır. Fakat işlev olarak her iki alanda da aynı görevi gördüğü için kullanılmaktadır.

Cellular Ne Demek?

Cellular, kelime anlamı olarak hücresel ve hücrevi anlamına gelmektedir. Yani bir şeyin tek bir hücresini anlatmak için kullanılır. Tıpta ve internet alanında karşımıza çıkar. Her iki alanda da hücresel anlamında kullanılır.

Tıp Dilinde Cellular Ne Anlama Gelir?

Cellular, tıp dilinde hücresel anlamına gelmektedir. Yani hücrevi, hücreyle ilgili olan demektir. Daha detaylı açıklayacak olursak hücrelerden oluşmuş, hücresel yapılı olarak da açıklanabilir. Bir başka kullanım şekli de sellülerdir. Kısaca tıp dilinde cellular, hücre anlamına gelir.