EğitimÇatı Kaplama Nasıl Yapılır? Çatı Kaplama Malzemeleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Çatı Kaplama Nasıl Yapılır? Çatı Kaplama Malzemeleri Ve Özellikleri Nelerdir?

05.04.2022 - 17:12 | Son Güncellenme:

Bina üzerine gelen kar, yağmur, dolu gibi doğal sularının birikmeden akmasını sağlamak ve sıcak, soğuk gibi diğer dış etkenlerden de önemli ölçüde korunabilmek için yapılan örtüye de çatı kaplaması adı verilir. Kullanılan malzeme ise, su geçirmez ve dış etkenlere karşı dayanıklı bir yapıya sahip olmalıdır. Çatı kaplama nasıl yapılır sizler için derledik.

Çatı Kaplama Nasıl Yapılır Çatı Kaplama Malzemeleri Ve Özellikleri Nelerdir

Çatı örtü malzemesinin türüne göre çatı eğimleri de belirlenmiştir. Çatı örtü malzemesinin cinsine de göre çatı eğimleri de belirlenir.

Haberin Devamı

Çatı Kaplama Nasıl Yapılır? 

Çatı örtü kaplamasında bulunan çatının özelliğine göre pek çok farklı örtü çatı malzemeleri de kullanılır. Bu örtü malzemeleri ise, kaplanış durumlarına göre de devamlı ve parçalı olmak üzere iki bölüme ayrılabilir. Parçalı örtü malzemeleri ise; arduaz, kiremit, oluklu levha gibi çeşitli malzemelerdir. Bu malzemeler ise, çatı yüzeyinde uçları üst üstte bindirilecek şekilde kaplanır.

Çatı Kaplama Malzemeleri ve Özellikleri Nelerdir?

Bir çatının koruyucusu olarak da bilinen malzemeler sayesinde çatılar uzun yıllar boyunca kullanılabilirlik performansı da gösterir. Binalarda mevsim şartlarından daha iyi korunabilmek ve yaşam kalitesinin arttırılması için malzemelerin kaliteli olması çok büyük bir önem taşır. Isı yalıtımı konusunda çok başarılı olan çatı kaplama hizmetleri, enerjiden de yüksek bir oranda tasarruf etme imkanı yakalar. Bu işlemin yapılabilmesi için kullanılan malzemelerin ise çeşitleri çok fazladır. Özelliklerine göre çatı malzemeleri ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Shingle Dekoratif Çatı Malzemesi: En çok tercih edilen çatı kaplama malzemeleri arasında yer alan Shingle, çok ideal ürünlerden birisidir. Temin edilmesi oldukça kolay olan bu ürünün en temel özelliği ise, çok estetik bir duruşa sahip olması olarak bilinir. Çok sık tercih edilen bu çatı kaplama malzemesinin de kendine göre bazı özellikleri vardır. Farklı renkleri de olan bu malzemelerde bordo, yeşil ve griler ise, en çok tercih edilen renkler arasında yer alır.

Sandviç Panel Çatı Malzemeleri: Yerine ve kullanım amacına göre farklılık gösteren çatı malzemelerini en kaliteli ürünlere dikkat edilmesi gerekir. Sandviç panel çatı malzemeleri ise, iki tarafı da saç kaplı olan malzemelerdir. Bu ürünlerin en önemli avantajları ise çok hafif bir yapıya sahip olmasıdır. Aynı zamanda kolay bir şekilde monte edilebilirler. Pek çok yerde gereksinimlere en iyi şekilde yanıt veren kaplama malzeme türlerinden biridir.

Galvaniz Sinüs Oluklu Saçlar: Cephe kaplaması konusunda en başarılı malzemelerin içinde galvaniz sinüs oluklu saçlar yer alıyor. Bu ürünler ise oldukça ekonomiktir.

Haberin Devamı