21.04.2021 - 16:23 | Son Güncellenme:
Eğer bir sınava hazırlanma durumunuz söz konusu ise bullet journal kullanabilirsiniz. Bu sayede hangi gün daha çok soru çözmüş olduğunuz, az soru çözmüş olduğunuz günler ile çok soru çözdüğünüz günler arasında ne gibi farkların söz konusu olduğunu takip etmeniz mümkün hale gelir.
Bullet Journal Nedir?
Bullet journal diğer bir tabirle kısaltılmış adı ile Bujo, Amerikalı tasarımcı Ryder Carroll tarafından icat edilmiş olup, “ geleceği planlamanıza, geçmişi takip etmenize, şimdiyi organize etmenize, ” fayda sağlayan bir planlama sistemidir.
Bullet Journal Ne İşe Yarar?
Bullet journal ne işe yarar sorusunun yanıtını şu şekilde vermek mümkün: Buna göre Bullet journal hem bir günlük, hem bir yapılacaklar listesi, hem de bir ajanda olarak kullanılabilir. Bullet Journal, klasik bir ajandadan farklı olarak kullanıcısına bir format sunmaz.
Kişi arzu ettiği bir tarihte başlama özgürlüğüne sahiptir. Günler ve tarihler hazırda yazılı olmadığından dolayı kullanım sıklığını kişinin kendisi rahatlıkla belirleyebilme olanağına sahiptir. İki gün arasında içinizden bir resim çizmek, fotoğraf yapıştırmak veya sevdiğiniz bir şiiri yazmak geldiyse, bir sonraki günün sayfasını kullanıyorum diye üzüntüye kapılmadan özgürce dilediğinizi yapmanızı mümkün kılar.
Bullet Journal Ajanda Nasıl Kullanılır?
Bullet journal ajanda kullanımı son derece kolay olup kişiye özgürlük sunan bir nitelik barındırır. Konun anlaşılabilmesi adına bir örnek verilmesi gerekirse: Eğer hedefinizde kilo vermek var ise;
Spor ve yemek alışkanlıklarınızı not ettiğiniz, spor ve diyet programı oluşturduğunuz, hangi gün oluşturmuş olduğunuz planlarınıza ne kadar uygun davrandığınızı takip ettiğiniz, alışveriş listesi oluşturarak hatta kilo vermenizi kolaylaştıracak nitelikte sağlıklı yemek tariflerini not ettiğiniz bir bujo oluşturabilmeniz mümkün olmaktadır.