EğitimBoya Badana Nasıl Yapılır? Boya Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Boya Badana Nasıl Yapılır? Boya Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

11.05.2021 - 15:24 | Son Güncellenme:

Hayatımızı da en az bir kez dahi olsa boya badana işine ihtiyaç duymuşuzdur. Boya badana işlemi boya ustaları tarafından titizlikle yapılmaktadır. Boya badana yapmanın bazı püf noktaları bulunmaktadır. Bu püf noktalara dikkat ederek herkes boya yapabilir. Son günlerde boya badana yapıldığına dair araştırmalar artmıştır. Peki boya badana nasıl yapılır? Boya yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte boya badana ile ilgili tüm her şey.

Boya Badana Nasıl Yapılır Boya Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir

Boya badana yapmanın bir takım teknikleri vardır. Bu teknikleri bilmek iyi bir boya yapmak için son derecede önemlidir. Boya badana da ilk olarak malzeme çok önemlidir.

Boya Badana Nasıl Yapılır?

Boya badana yapmak kimi zaman eşyalı kimi zaman eşyasız bir evde yapılabilmektedir. Eşyasız bir evde boya badana yapmak kolay olsa da bazen de eşyalı evde boya badana yapılması söz konusu olabiliyor. Bu tip durumlarda boya badanaya başlamadan önce eşyaların üzeri örtülmesi gerekir. Bunun için ise nalburlarda satılan naylon poşetler işinizi önemli ölçüde görecektir. Naylon poşetleri eşyaların üzerine sererek boya badana için hazır hale getirebilirsiniz. Ardından boya badana işleminde geriye kalan boş zeminlerin de boya damlamaması açısından bir koruyucu brandalar ile kaplanmış olması gerekir.

İlk olarak boya badanaya başlanmadan önce duvara bir astar uygulaması yapılması gerekir. Astar uygulaması yaparak boya ile tavan arasında bir kalkan oluşturabiliriz. Daha sonra suyun nem geçirgenliğini azaltmamız gerekir. Bunun için de astar uygulaması çok önemlidir. Boya badana işleminde doğru fırça ve rulo seçimi de önemlidir. Kaliteli malzeme kaliteli işçilik demektir.

Boya Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

- Daima doğru fırça ve doğru rulo seçimi yapın.
- Boya yaparken olabildiğince koruyucu brandalar kullanın.
- Boyama esnasında titiz davranın.
- Boyama esnasında V hareketi ile boya yapmak önemlidir.
- Boyanın sağa sola sıçramaması için mutlaka boya eleği kullanın.
- Boyaması zor olan yerlere ise küçük fırçalar tercih edin.
- Alan ne kadar küçülürse o kadar fazla rulo ve fırça tercih edin.
- Boya yaparken kokunun eve sinmemesi için pencereyi hafif aralıklı açık bırakın.