EğitimBotaş Nedir, Açılımı Ne Demek? Botaş Ne İş Yapar?

Botaş Nedir, Açılımı Ne Demek? Botaş Ne İş Yapar?

01.06.2022 - 16:07 | Son Güncellenme:

BOTAŞ, boru hatları ile petrol taşıma anonim şirketi anlamına gelmektedir. Türkiye'de faaliyet gösteren en kapsamlı ve eski kuruluşlardan biridir. İktisadi bir kuruluş olan bu şirket petrol taşımacılığı işleri gerçekleştirmektedir. Doğalgaz piyasası içerisinde de hizmet gösteren BOTAŞ ihracat ve depolama gibi hizmetler de gerçekleştirmektedir. BOTAŞ nedir, açılımı ne demek ve ne iş yapar sizler için derledik.

Botaş Nedir, Açılımı Ne Demek Botaş Ne İş Yapar

 BOTAŞ LNG ticaret şirketlerinden biri olarak faaliyet göstermektedir. Toptan petrol ve doğalgaz satın alma, depolama işlerinden sorumludur. Türkiye'de çalışma göstererek son zamanlarda ihracat alanında yenilikler sunan şirketler grubudur. 2836 çalışanı ile en büyük şirketler arasına girmektedir.

Haberin Devamı

 BOTAŞ Nedir ve Açılımı Ne Demek?

 BOTAŞ açılımı boru hatları ile petrol taşıma anonim şirketi olarak bilinmektedir. Petrol taşımacılığı alanında en büyük ve en eski kuruluşlardan biri olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Uluslararası hizmet gösteren bu şirket özellikle liman hizmetleri konusunda profesyonel çalışma sergilemektedir. Doğalgaz ve petrol gibi alanlarda taşıma işlemleri gerçekleştirerek farklı ülkelere ihracat gerçekleştirmektedir.

 BOTAŞ Ne İş Yapar?

 Türkiye'nin en büyük şirketleri arasına giren BOTAŞ, anonim şirket olarak petrol taşımacılığı yapmaktadır. Aynı zamanda petrol ve doğalgaz için boru hatları üretimi, yerleşimi ve aktarım hizmetleri de gerçekleştirmektedir. FSRU ile LNG terminal işletmeciliği de BOTAŞ'a aittir. Doğalgaz ticareti yapan bu şirket liman hizmetleri de vermektedir. Doğalgazın takip edilmesi, depolanması, taşınması ve yeni bora hatları da BOTAŞ tarafından yapılmaktadır.