EğitimBiyoetik Nedir, İlkeleri Nelerdir? Biyoetik Alt Dalları Nelerdir?

Biyoetik Nedir, İlkeleri Nelerdir? Biyoetik Alt Dalları Nelerdir?

21.10.2021 - 16:42 | Son Güncellenme:

Biyoetik kelimesini televizyonda veya bir kitapta gördüğünüz takdirde sahip olduğu anlamı öğrenmek isteyebilirsiniz. Biyoetik nedir, ilkeleri nelerdir? Biyoetik alt dalları nelerdir? Biyoetik ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Biyoetik ve ilkeleri ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

Biyoetik Nedir, İlkeleri Nelerdir Biyoetik Alt Dalları Nelerdir

Biyoetik özellikle tıp ve biyoloji alanında kullanılmakta olan bir kelime olarak dikkat çekmektedir. Biyoetik bir etik alanı olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda içerisinde alt dallarının bulunduğunu söylemek de mümkündür.

Haberin Devamı

 Biyoetik Nedir, İlkeleri Nelerdir?

 Tıp ve biyoloji alanında çeşitli teknolojik gelişmelerin, ortaya çıkan yeniliklerin ortaya çıkardığı sorunların irdelenmesi ile oluşan bir etik alanı olarak ifade edilebilir. Biyoetiğin konuları ise oldukça geniş olarak ifade edilebilir. Biyoetik ilkeleri bakımında tıp etiğinden ayrılmaktadır. Biyoetik tarafından benimsenen toplam 15 biyoetik ilke bulunduğunu söylemekte mümkün olmaktadır. 

 Biyoetik Alt Dalları Nelerdir?

 Biyoetik alt dalları; ekolojik etik, çevre etiği, tıp etiği tıbbi biyoetik, klinik etik, klinik biyoetik olarak bilinmektedir. Biyoetik alt dalları bu şekilde ifade edilebilir.