EğitimBeyin Nasıl Çalışır? Beyin Nasıl Düşünür? Beyin Hakkında Her Şey...

Beyin Nasıl Çalışır? Beyin Nasıl Düşünür? Beyin Hakkında Her Şey...

10.04.2021 - 02:36 | Son Güncellenme:

Düşünme, rastlantısal ya da sistematik olarak düşünce üretimi ile sonuçlanan zihinsel bir süreci ifade eder. Düşünme esnasında insan beyninin farklı bölgelerinde ortaya çıkan değişikliklerin tıbbi cihazlar ile gözlenmesi sonucunda beynin anatomik yapısının aslında tüm ayrıntıları ile bilinmesine rağmen, düşünmenin fizyolojik bir süreç olarak net ve ayrıntılı bir şekilde betimlemesini yapmak mümkün olmamıştır. Beyin nasıl çalışır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Beyin Nasıl Çalışır Beyin Nasıl Düşünür Beyin Hakkında Her Şey...


Beyin çok gizemli ve çok mucizevi bir organımızdır. Düşünmeyi sağlayan beyin, psikolojik açıdan da anlama ya da çok algı gücü ile ilişkilendiriliyor. Aynı zamanda düşünmek, problem çözme ve karar verme açısından da ele alınıyor. Düşünme, her türden akıl yürütmenin yanında, hayal kurma ya da sezme şeklinde de ortaya çıkabilir.

Beyin Nasıl Çalışır?

Beyin, o kadar muazzam bir organ ki harika bir çalışma ve denge denge prensibi ile çalışıyor. Beyin, tüm düşüncelerimizin oluştuğu yer, insanı insan yapan, benlik duygusunun oluşmasını sağlayan, beynin en büyük önemli kısmını oluşturan ve aynı zamanda tüm parçalarını saran bir yapıdır. İnsanı insan yapan bu sistemin en temel yapı taşı ise, nöron adı verilen beynin ana sinir hücrelerini meydana getirir. Bu yapılar ise, embriyonik gelişimin 7. haftasında oluşmaya başlar.

Beyin Nasıl Düşünür?

Yeni bir şey öğrendiğinizde ya da bir şeylere kafa yorduğunuz zaman nöronlar arasında yeni bağlantılar kurmuş olursunuz. Bu düşünsel olaylar sonucunda ise, karmaşık nöron ağları meydana gelir. Bu bağlantılar arasında yer alan boşluğa ise, sinaps ismi verilir. Beyinde bulunan her nöron ise, ortalama olarak 1000 sinaps yani sinir bağlantısı meydana getirir. Sinapsların sayısı ne kadar çoksa, verilerin işlenebilirliği de bir o kadar çoktur. Beynimize bir saniye içinde yaklaşık olarak 400 milyar bit bilgi girer. Beyinde ne kadar çok sinaps olursa, beyinde o kadar çok bilgi işlemek ve bu bilgileri ise, verimli bir şekilde değerlendirebilmek yeteneğine sahip olduğunuz anlamına gelir.

Beyin Hakkında Her Şey

Düşündüğünüz bir şey için özelleşen hücrelerin meydana getirdiği beyinsel tepkimelerin sonucunda oluşuyor. Beynimizde her gün ortalama olarak 50.000–70.000 arasında düşünce oluşur. Herhangi bir konu üzerinde ne kadar çok düşünürsek, o konu ile ilgili o kadar özel nöron ağları güçleniyor ve her defasında ise, harcanan enerji daha da azalmış oluyor.

 

Yazarlar