EğitimBalık Kokusu Nasıl Gider? Eve Sinen Balık Kokusu Nasıl Geçer?

Balık Kokusu Nasıl Gider? Eve Sinen Balık Kokusu Nasıl Geçer?

14.04.2021 - 14:45 | Son Güncellenme:

Evde balık yapmayı ve yemeyi seven birçok insan vardır. Lezzeti ve faydaları ile herkesi memnun eden balık, sofraların vazgeçilmezi olmayı başarmıştır. Çok sayıda çeşidi olmasından dolayı herkesin daha çok sevdiği bir balık türü olabilir. Balık kokusu nasıl gider? Eve sinen balık kokusu nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Balık Kokusu Nasıl Gider Eve Sinen Balık Kokusu Nasıl Geçer

Balık ne kadar lezzetli bir yiyecek olsa da evde yapılması oldukça zahmetlidir. Tabi balığı pişirip yedikten sonra bu zahmete değdiğini görmüş oluyorsunuz. Evde balık yapılmasının en olumsuz etkisi ise evin kokmasıdır. Bu kokuyu çıkarmak için çeşitli yöntemler araştırılmaktadır.

Haberin Devamı

Balık Kokusu Nasıl Gider?

Balığın kokusunu yaşamamak için pişirme yöntemi oldukça önemlidir. Özellikle yağda yapılan balıkların daha çok koktuğu bilinen bir durumdur. Fırında yapılan balıklar ise daha az koku yapar. Tabi hangi pişirme yöntemi kullanılırsa kullanılsın balığın kokusu yine de hissedilecektir.

Balık kokusu yaşamamak için sirkeli su iyi bir çözüm olacaktır. Balık kızartırken bir tencerede sirkeli su kaynatabilirsiniz. Bu sayede kokunun etkisi azalacaktır. Diğer bir yöntem ise balığı pişirdiğiniz kabın içerisine defne yaprağı atmaktır. Bu sayede balık pişerken kokunun etkisi kırılabilir.

Balık pişirirken başka bir tencerede çubuk tarçın veya defne yaprağı kaynatmakta etkili bir yöntem olabilir. Elinizde bulunan imkanlar dahilinde koku için gerekli olan çözümleri deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eve Sinen Balık Kokusu Nasıl Geçer?

Balık yaparken başlayan koku, balık pişirme işlemi bitince daha çok ağır olacaktır. Bu durumda evin içerisini havalandırsanız bile koku çıkmayabilir. Bu kokudan kurtulmak için tavada bulunan kızgın yağın içerisine 4-5 adet limon dilimi atabilirsiniz. Bu limon dilimlerini kısa bir süre kızartarak kokudan kurtulabilirsiniz.

Eve balık kokusu sinmeden önlem almakta oldukça önemlidir. Bunun için balığı kızartacağınız yerin aspiratöre yakın olması faydalı olabilir.

Balık kokusunu gidermek için gereken etkili yöntemlerden biriside balığın Kızartma yağının içerisine Maydanoz dalı veya defne yaprağı atmaktır.

Balık yaptıktan sonra pişirme kabını bekletmeden yıkamalısınız. Ayrıca hoş kokulu tütsüler yakarak eve sinen balık kokusundan kurtulabilirsiniz. Etkili bir yöntemde limon kabuklarını yakmaktır. Limon kabuklarını ince olacak şekilde soyarak ocağın gözünde yakabilirsiniz. Bu sayede içeriye hoş bir koku gelecektir.