EğitimBakras Kalesi Hatay'ın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Bakras Kalesi Hatay'ın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

11.11.2021 - 16:45 | Son Güncellenme:

Ülkemizde tarihi çok eski çağlara kadar dayanan pek çok yapı bulunur. Bakras Kalesi de bu yapılardan biridir. Hakkında çeşitli rivayetler bulunan bu kale ülkemizde önemli bir yere sahip olan bir yapıdır. Bu sebeple Bakras Kalesi oldukça merak edilir. Bu bakımdan Bakras Kalesi hakkında birçok bilgiye sahip olabilir ve günlük hayatta kullanabilirsiniz. Bakras Kalesi Hatay'ın Neresindedir? Tarihi kalenin özellikleri ve hikayesi nedir tüm detayları ile derledik.

Bakras Kalesi Hatayın Neresindedir Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Bakras Kalesi Akdeniz ile Ortadoğu'ya açılan önemli bir geçit görevi görmüştür. Hatay'ın Belen ilçesinde bulunan Bakras Kalesi çok önemli tarihi miraslarımızdan biridir. Tarihte birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış ve yapıldığı ilk dönemler geçit olarak kullanılmıştır.

Bakras Kalesi Hatay'ın Neresindedir?

Bakras kalesi halk arasında Tapınakçılar Kalesi olarak bilinir. Bakras Kalesi Hatay ilinin Belen ilçesine bağlı olan Ötençay mahallesinde bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bu kale Helenistik döneme ait bir kale olmaktadır. Aynı zamanda Antakya-İskenderun karayolunun civarlarında bulunur.

Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi

Haberin Devamı

Bakras Kalesi yeni adı Ötençay olan Bakras köyünden almıştır.

Bakras kalesinin tarihi ilk çağlara kadar uzanmaktadır.

Bakras kalesini Ammuri Kralı Dakianus'un inşa ettirdiği rivayet edilir.

Dakianus'un bir yaz mevsiminde Suriye'ye dönerken Bakras Kalesi civarlarında atından düşen karısı Bağrez’in hatırına yaptırdığı rivayet edilmiştir.

Çok yüksek bir tepede bulunan bu yapı Helenistik döneme aittir.

Hatay gezisine çıkanların genellikle uğradığı mekanlar arasında yer almaktadır.

Kalenin girişi tamamen yıkılmış olsa da orta alana doğru ilerledikçe sağ ve solundan bulunan geniş odalar halen varlığını devam ettirmeyi başarmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarlar