EğitimBakan Tekin’den farkındalık vurgusu

Bakan Tekin’den farkındalık vurgusu

10.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla Arjantin İlkokulu’nda düzenlenen törene katıldı.

Bakan Tekin’den farkındalık vurgusu

İlk ders zilini çalan Tekin, ilkokul 1 ile 3. sınıf öğrencilerinin sınıflarına konuk oldu. “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla hazırlanan açılış dersini izleyen Tekin, “Öğretmen, idareci arkadaşlarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz, çocuklarımızın yakınları, hepsini düşündüğümüzde, kocaman bir aile olarak bu heyecanı yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Gazze etkinliği açıklaması

Eğitim-öğretim yılına bu ülkeyi vatan kılan şehitleri, ecdadı anmak ve onları hayırla yad etmek için ilk ders etkinliğiyle başladıklarını hatırlatan Tekin, sözlerine şöyle devam etti: “Bağımsızlık mücadelemizi ve vatan savunmamızı çocuklarımıza, gençlerimize bir kez daha vermek hem de dünyanın neresinde olursa olsun, adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşı insanlığın sesi olabilecek bir nesil yetiştirebilmek, bir farkındalık oluşturmak için okullarımızda Çanakkale, Gazze, vatan ve bağımsızlık temalı ilk ders etkinliği planladık.” Bakan Tekin, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü de kutladı. 

Kayıt ücreti açıklaması

Soruları da yanıtlayan Tekin, deprem bölgesi ve taşıma yoluyla eğitime erişen öğrencilere yönelik ücretsiz yemek uygulamasına devam edeceklerini belirtti. Okullarda “bağış” altında kayıt parası alınmasına ilişkin soru üzerine Tekin, “Okul yöneticilerimizin asla ve kat’a ‘kayıt parası’, ‘kayıt ücreti’ ya da ‘öğrenci sınıf ve şube seçimi’ gibi konularla ilgili bir şey alması mümkün değildir. Alanlar varsa da onlarla ilgili gereğini biz zaten yapıyoruz” dedi.