16.02.2022 - 02:59 | Son Güncellenme:
Ayrıca kozmoloji veya uzay bilimi olarak da anılan Astronomi, uzaydaki tüm gök cisimlerini izler ve bu maddelerin bu yolda düzenlenişini ve gelişimini gözlemler. Bu terim Yunanca “Atron” ve “nomos” kelimelerinden türetilmiştir. Aynı zamanda eski Yunan kaynaklarında yıldızların yasası olarak adlandırılır.
Astronomi Nedir?
Gök cisimlerinin dizilimlerinden sentetik özelliklerine kadar çok çeşitli gelişimlerini fark eden ve inceleyen bilime astronomi denir. İnsanlığın deneyimler dizisinde bilimin bilinen en köklü parçalarından biri olarak oluşturulmuştur. Bu günümüzde, bireylerin göksel olaylara ve dünyanın gelişimine olan ilgisi de ayrıca belirlemektedir. Astronomi sınırlı bir alanla sınırlandırılamaz. Bilimin yıldızlara, gezegenlere, dünyalara, auroraya, kozmik sistemlere ve dünya havasının dışındaki tüm temel radyasyona ve burada meydana gelen durumlara ve tuhaflıklara bakan kısmı, muhtemelen en kapsamlı tanım olacaktır.
Neyi İnceler?
Evrendeki çok çeşitli konuların gelişimi, yayılması, madde düzeni, ilerlemesi ve varlık durumları astronominin konusudur. Ayrıca, bu çok sayıda bileşenin birbirleriyle olan ilişkileri, yıldız gözlemi araştırmaları astronomiye dahildir. Ayrıca çoğu kişi bu bilime ilgi duyar. Paleontoloji alanındaki çalışmalar, eski zamanlarda bu yıldız gözleminde bireylerin avantajlarını göstermiştir. Gerçeği söylemek gerekirse, yakın zamandaki birkaç araştırma, daha önce tamamıyla somutlaştırılmamış bazı fikirlere dayanıyor.
Astronomi Bilimi Alt Dalları Nelerdir?
Yıldız gözleminin alt kısımlarını birkaç bileşene göre iletmek mümkündür. Bu bileşenler, inceleme, genel uzay bilimi, astronomi ve gök cisimlerinin birbirleriyle ilişkileri için stratejiler olarak düşünülebilir. Astronominin alt dalları şu şekildedir;
Yıldızların oluşumu
Gözlemsel astronomi
Güneş sistemi
Galaksi dışı gök bilimi
Kozmoloji
Galaktik Gök Bilimi
Büyükada'da, dizi çekimlerinin yapıldığı bir konakta çıkan yangın nedeniyle set çalışanı hayatını kaybetti.