EğitimArnavut Kaldırımı Nedir, Nasıl Olur? Arnavut Kaldırım İsmi Nereden Gelir?

Arnavut Kaldırımı Nedir, Nasıl Olur? Arnavut Kaldırım İsmi Nereden Gelir?

06.02.2022 - 16:02 | Son Güncellenme:

İsmini farklı şekillerde duymuş olduğumuz Arnavut kaldırımı, ilk kez duyanlar için büyük merak konusu olmaktadır. İlk kez duyanların merakla araştırdığı ve aslında gün içinde sıklıkla rastladığımız Arnavut kaldırımı nedir? Nasıl olur? Arnavut kaldırım ismi nereden gelir? Neden kaldırıma özellikle Arnavut kaldırımı denmektedir tüm detayları ile sizler için derledik.

Arnavut Kaldırımı Nedir, Nasıl Olur Arnavut Kaldırım İsmi Nereden Gelir

 Arnavut kaldırımı, gün içinde yollarda gördüğümüz kaldırım türlerinden bir tanesidir. Ancak bazı özellikler taşımasından dolayı isim olarak normal kaldırımlardan ayrılmaktadır. Bir şarkıya da isim olmasından dolayı merak edilmektedir.

Haberin Devamı

 Arnavut Kaldırımı Nedir?

 Arnavut kaldırımı, yağmur sularının taş aralarından geçmesine imkan tanıyan gelişigüzel dizilmiş olan ve irili ufaklı olabilen taş kaldırımdır.

 Arnavut Kaldırımı Nasıl Olur?

 Arnavut kaldırımı belirli bir desen ya da düzene bağlı olarak döşenmez. Tamamen desenden bağımsız yani gelişigüzel olur. Ayrıca Arnavut kaldırım, belirli ve hemen hemen eşit büyüklükteki taşlardan oluşur. Bu taşlar, belirli boşluklar ile toprağa ya da harç içerisine yerleştirilir. Belirli bir desen oluşturmasalar da yine de boyutlarının yakın olmasından dolayı düzenli görünürler.

 Arnavut Kaldırım İsmi Nereden Gelir?

 Arnavut kaldırım ile ilgili büyük merak konusu olan sorulardan bir tanesi de bu ismin nereden geldiğidir. Bu kaldırım tipine Arnavut kaldırım denmesinin tam olarak bir sebebi yoktur. Ancak muhtemel sebep olarak İstanbul'da bu kaldırımı ilk kez yapan işçilerin Arnavut asıllı olması nedeniyle Arnavut kaldırım dendiği bilinmektedir.