10.05.2021 - 16:19 | Son Güncellenme:
Arıların iki adet midesi bulunuyor. Bir midesinde enzim yaparak nektarı karışımı gerçekleştiriyor. Diğer midesiyle de normal yaşantısına devam ediyor.
Arı Balı Nasıl Yapar?
Bal, sofralarda en çok tüketilen gıdalardan biridir. Özellikle kahvaltılarda herkes bal tüketebilir. Balın faydaları oldukça fazladır. Bal tüketmeyi seven kişilerin gerçekleştirdiği pek çok araştırma bulunuyor. Özellikle balların oluşmasında etkili olan arıların, balı nasıl yaptığı çok merak edilebiliyor. Arıların bilindiği üzere iki adet midesi bulunuyor. Mideleri farklı şekillerde çalışarak, bal üretimini gerçekleştiriyor. Arıların midesinin bir tanesinde, nektarı karışımları yaparak balların oluşumuna yardımcı oluyor.
Arılar sürekli olarak midesinde nektarı birikimi yapar. Yapılan birikimlerle bal oluşturmaya devam eder. Biriken nektarılar genellikle kova içerisinde bulunan arılara aktarılır. Petek görevlisi olarak bilinen arılar, gelen nektarı bal mumu peteklerine geçirir.
Petek dolumu tamamen yapılana kadar tüm işlemler aynı şekilde sürekli olarak devam eder. Arılar çalışkan canlılar olarak biliniyor. Çalışma prensipleri sabit olarak devam eder ve bal üretimine hızlıca devam eder. Kraliçe ve işçi arılar, tüm görevlerini eksiksiz olarak yerine getirir.
Arıların Bal Yapması Ne Kadar Sürer?
Arıların çalışma prensibine bakıldığında, ne kadar bal üreteceği de merak ediliyor. Arıların bal üretme kapasitesi her zaman aynıdır. 1 hafta boyunca çalışan arılar, bir çay kaşığı bal üretimi yapabilir. Arılar genellikle 1 hafta kadar yaşayabilir. Yaşadıkları süre boyunca da sadece bir çay kaşığı bal üretebiliyor. Başka arıların işlemlere dahil olmasıyla birlikte, bal üretimi tekrar devam ediyor.