EğitimAptoide Nedir, Ne İşe Yarar? Aptoide Güvenli Midir, Yoksa Zararlı Mıdır?

Aptoide Nedir, Ne İşe Yarar? Aptoide Güvenli Midir, Yoksa Zararlı Mıdır?

13.03.2021 - 16:49 | Son Güncellenme:

Günümüz internet dünyasında en sık araştırılan konulardan birisi de Aptoide olmaktadır. Aptoide uygulaması özellikle güvenlik açısından çok sık sorgulanmaktadır. Peki Aptoide nedir, ne işe yarar? Aptoide güvenli midir, yoksa zararlı mıdır? Sizlere Aptoide uygulaması hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Aptoide Nedir, Ne İşe Yarar Aptoide Güvenli Midir, Yoksa Zararlı Mıdır

Günümüzde pek çok kullanıcı Aptoide uygulaması hakkında araştırmalar yapmaktadır. Son yıllarda özellikle Google Play üzerinde bulunmayan uygulamaları barındırması nedeniyle de tercih edilmektedir.

Aptoide Nedir?

Aptoide Google Play alternatifi olarak oluşturulmuş bir uygulama olup kendi bünyesinde farklı pek çok uygulamaları da barındırmaktadır. Burada birçok kullanıcı ile kişilerin kendi hazırladıkları uygulamaları ekleme ve sunma gibi alternatifler mevcuttur.

Aptoide Ne İşe Yarar?

Aptoide Google Play üzerinde olmayan birçok uygulamaya erişilmesine imkan sağlamaktadır. 3. parti bir uygulama mağazası olan Aptoide uygulaması APK dosyası olarak indirilir. Fakat burada Google Play mağazasında olduğu gibi bir denetim söz konusu olmayabilmektedir.

Aptoide Güvenli midir, Yoksa Zararlı mıdır?

Bu uygulama dış kaynaklardan APK olarak indirilip bir Android cihaza bağlanılarak kullanılabilir. Fakat burada APK dosyaların kaynağı bilinmediği içim ve oluşturulan kişinin de denetimden geçmediği için çok güvenli olmamaktadır. Fakat her APK dosyasında bu riskler de bulunmaktadır.