EğitimAÖF sınavında daha önce çıkmış sorular

AÖF sınavında daha önce çıkmış sorular

11.12.2015 - 10:05 | Son Güncellenme:

AÖF çıkmış sorular daha önceki yıllarda yapılan vize ve final sorularından oluşmaktadır. Çıkmış sorulara bakarak yarın yapılacak olan AÖF sınavı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Detayları haberimizde.

AÖF sınavında daha önce çıkmış sorular

Her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye yerleşme sınavından sonra öğrenciler aldıkları puanlar ve yapmak istedikleri meslek gruplarını tercih ederler. Tercihte bulundukları yalnızca üniversiteler ve şehirler değil aynı zamanda öğrenciler eğer isterlerse açık öğretim kapsamınca diledikleri mesleği de okuyabilme şansına sahiptir. Ülkemizde bu alanda hizmet veren Anadolu Üniversitesi her yıl milyonlarca öğrenciye bu imkânı tanımıştır. Belli bir yaşa gelmiş, evlenmiş, çoluk çocuk sahibi olmuş ancak kendini geliştirmek isteyen vatandaşların ek olarak okudukları ya da öğrencilerin istekleri doğrultusunda okudukları bu açık öğretim sistemi şu şekilde yürümektedir. Her dönem belli zamanlarda bu üniversitelerde sınavlar yapılmaktadır. Açıköğretim olarak okuyan öğrenciler ise okulda olmadıkları için bu sınavlara katılamazlar. Okulda görülen eğitim aynı şekilde bazı illerde bazı kurumlar tarafından verilir. Böylece vatandaşlar kendilerini bu sınavlara hazırlarlar. Bu dönem de yine yapılacak olan açık öğretim sınavları çok kısa bir zaman içinde yapılacaktır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖF ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açıköğretim sınavına girecek olan adayların daha önceki yıllarda çıkan sorulara bakmaları onlara çalışmaları ve bu sayede yeni sınava hazırlanmaları büyük önem taşır. Çünkü sorular birbirine benzer nitelikte olduğu için bu şekilde açık öğretim sınavlarına hazırlanmak onlar için büyük kolaylık sağlar. Peki ya çıkmış sorulara nasıl ulaşabilir? Bu sorulara nereden ve nasıl çalışabilirim? Eğer aklınızda bu ve bunlara benzer sorular varsa hiç olmasın. Çünkü her konuda biz vatandaşları düşünen, bizlerin yaşamlarını büyük ölçüde kolaylaştıran bir internet sistemi içerisinde yaşamaktayız. Gelişen ve durmak bilmeyen teknolojik gelişmeler sayesinde hayatımızın büyük bir çoğunluğu kendi işlemlerimiz ile geçip gider. Bu konuda daima bizim yanımızda olan, hiçbir şekilde bizi yalnız bırakmayan imkânlarıyla hayatımızı aydınlatan internet sistemi sayesinde bizler eğitim alanından tutun sağlık alanına kadar pek çok alanda işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. İşte internetin bizlere sağlamı olduğu kolaylıkları hayatımızda kullanarak yaşamımızı kolaylaştırabiliriz.

Haberin Devamı

Geçmiş yıllarda açık öğretim sınavında çıkan sorulara da bizler dijital ortam üzerinden ulaşabiliriz. Birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebildiğimiz bu işlem internete erişim sağlayabildiğimiz her yerde ulaşabiliriz. Açıköğretim sınavından çıkan bu sorulara bu şekilde kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Açıköğretim öğrencilerinin tüm okul işlemlerini internet üzerinden yapabilmelerini sağlayabilmek amacı ile interneti diğer üniversitelerden daha etkin biçimde kullanan Anadolu Üniversitesi’nin dijital platform üzerinde yer alan resmi web sayfasındaki ‘açıköğretim’ ekranından işlem sayfasına ulaşılabiliyor. AÖF öğrencileri AÖF sınav yerleri veya AÖF sınav sonuçları, kayıt yenileme, kayıt ve diğer tip işlemlerini internet üzerinde yer alan bu web sayfasındaki sistem üzerinden yapabiliyor. Geçtiğimiz gün açıklanan 2015 gün dönemi AÖF sınav yerleri açıklamasıyla da sınava nerede gireceğini öğrenebilmek için öğrencilerin bu web sayfasında T.C. kimlik numaraları veya e-posta adresi ve şifresini girmesi gerekiyor. Bu bilgileri giren öğrenciler sisteme giriş yaparak 12-13 aralıkta yapılacak AÖF sınavına hangi okulda gireceklerini ve sınava girişleri için yanlarında bulunması gereken AÖF sınava giriş belgesi çıktısını AÖF sınav yerleri sayfasından alabiliyor.

Haberin Devamı

Sisteme giriş yapan öğrenciler, sınav giriş belgesini internet kolaylığında görebilme ve yazıcı aracılığıyla çıktısını alabilme imkanına sahip olabiliyor. Sınava girecek öğrenciler için Anadolu Üniversitesi bir gün önceden sınav yerine gidilmesini ve incelenmesini öneriyor. Özellikle sınav günün yaşanabilecek karışıklıkların önüne geçilebilmesi ve sınav günü sınav yerine kolay ve rahat bir erişim sağlanabilmesi açısından oldukça önemli olduğu konusunda Anadolu Üniversitesi tarafından öğrencilere uyarılar yapılıyor. Anadolu Üniversitesi tarafından her sınav döneminde olduğu gibi 2015 güz dönemi ara dönem sınavı içinde AÖF sınav yerleri açıklaması sınava bir hafta gibi kısa bir süre kala açıklandı. Öğrencilerin AÖF sınav yerlerini sınav gününden önce giderek, kontrol etmesi sınav günü karşılaşabileceği sınav yerini bulamama, geç kalma ve yanlış sınav yerine gidilmesi gibi durumlar ile karşı karşıya kalmaz.