EğitimAÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

15.12.2015 - 16:31 | Son Güncellenme:

12-13 Aralık'ta yapılan AÖF sınavı soruları ve cevapları yayınlandı. AÖF sınavına giren öğrenciler sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki AÖF sınav sonuçları ile ilgili bir açıklama yaptı mı? İşte ayrıntılar..

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Her yıl üniversiteye giriş sınavı olan YGS LYS sınavları yapılmaktadır. Ülkemizde de her lise son sınıf öğrencisi ve lisans eğitimi almak isteyen vatandaşlar bu sınavlara girerek birer meslek sahibi olmak isterler. Hayallerini bu doğrultuda gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar sadece üniversitede bir bölüm okuyarak değil aynı zamanda açık öğretimden de bir bölüm okumak isteyebilirler. Ya da sizler erken yaşta evlendiyseniz, hayalleriniz varsa ve ya kendinizi hala geliştirmek okumaya devam etmek istiyorsanız bu açık öğretimden okuma şansına sizler de sahip olabilirsiniz. Ülkemizde açık öğretimden lisans okuma programlarına katılmaya hak eren üç üniversite vardır. Bunlar; Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi olmak üzere üç tanedir. Geçtiğimiz hafta sonu bu açık öğretim sınavları yapılmıştır. 12 Aralık ve 13 Aralık tarihlerinde üniversitelerde, liselerde, ortaokullarda ve hatta ilkokullarda bu sınavlar yapılmıştır. Herkesin sınav tarihinden önce internet sitesinde verilen sınav giriş saatleri ve sınav giriş yerleri sayesinde vatandaşlar açık öğretim sınavlarına girmişlerdir. Sınav sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde AÖF sistemi üzerinden yayınlanmaktadır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖF ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA BURADA

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Stresli günlerin sona erdiği artık rahata kavuşulan günler adaylar için geri gelmiştir. Bu açık öğretim sınavlarına girip bölüm okumak isteyen vatandaşların iki dönem olarak 200 ve 200 olarak toplam 400 lira yatırmaları gerekir. Programda ki belli olan dersleri uzaktan alan adaylar bu şekilde okumaya ve kendini geliştirmeye devam ettirmiştir.

Gelişen internet teknolojisi ile bizler pek çok alanda kolaylık sahibi olduk. Bizler bazı işlemlerimizi teknolojik gelişmenin bizlere sunduğu olanakları kullanarak yapabiliriz.Gün geçtikçe artarak çoğalan internet teknolojisi kapsamına birçok işlem dâhil olmaktadır. Bu işlemlere örnek verecek olursak bu çaptaki yelpaze oldukça geniştir. Bu yıl lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrenciler kayıtlarını internetten gerçekleştirmiştir. Oldukça kısa biz zaman dilimi içinde işlemlerimizi gerçekleştirebilir, büyük bir zaman kaybı yaşamadan işlemlerimizi gerçekleştirebilirsiniz. Hızla büyüyen bir internet sistemi içerisinde yer almaktayız. Ülkemizde dünya çağında olan bu değişim ve gelişimleri yakından takip etmekte ve bu gelişmeleri ülkemizde ki uygulamalara uyarlamıştır. İnternetin kullanım alanı ve interneti kullanan birey sayısı oldukça çok artış göstermiş durumdadır. Şöyle bir dışarı çıkıp baktığımızda karşılaşacağız ki hemen hemen her vatandaşın ellerinde birer telefon vardır. Üstelik bu telefonların hepsi ile internete erişim sağlamak oldukça kolaydır. Akıllı telefonlar tabletler bilgisayaralar derken bizlerin interneti her alanda büyük bir kolaylıkla kullanması aşikârdır. Sizlerde internetin sağlamı olduğu bu olanaklardan yararlanarak AÖF sınav sorularını internet üzerinden bakıp yanlışlarınızı doğrularınızı bu şekilde kontrol edebilirsiniz. Üstelik bu işlemleri gerçekleştirmek hiç mi hiç zor değildir. Hemen internetten resmi AÖF sayfasına giriş yapıp ÖSYM adresinden sınav sorularını ve doğru yanıtlarınızı öğrenebilirsiniz.