EğitimAnti Aliasing Nedir, Ne İşe Yarar? Anti Aliasing Kaç Olmalı, Fps Düşürür Mü?

Anti Aliasing Nedir, Ne İşe Yarar? Anti Aliasing Kaç Olmalı, Fps Düşürür Mü?

09.04.2021 - 14:03 | Son Güncellenme:

Anti Aliasing günümüzde sıklıkla kullanılan teknolojik terimlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu anlamda kendi içinde ciddi bir önem teşkil eden konular arasında kendisine yer bulmakta zorlanmamaktadır. Sizin için çok fazla merak edilip araştırılan Anti Aliasing nedir, ne işe yarar? Anti Aliasing kaç olmalı, FPS düşürür mü şeklindeki soruların yanıtlarını derledik.

Anti Aliasing Nedir, Ne İşe Yarar Anti Aliasing Kaç Olmalı, Fps Düşürür Mü

Pek çok kişnin büyük bir merakla araştırdığı konulardan biri olarak öne çıkan Anti Aliasing, son zamanlarda kendisinde çok sık bahsettirmeye başlamıştır.

Haberin Devamı

Anti Aliasing Nedir?

Anti-Alliasing oyunlarda yahut grafik uygulamalarında köşe ve kenarlarda meydana gelen tırtıkları düzeltmeye yarayan önemli bir teknolojidir.

Anti Aliasing Ne İşe Yarar?

Anti-Alliasing ile alakalı olarak en sık sorulan sorulardan biri de Anti Aliasing ne işe yarar sorusu olmaktadır. Günümüzde pek çok oyun tarafından desteklenen bir teknoloji olma özelliği taşımakta olan Anti-Alliasing son derece yüksek bir işlem gücü yaratacağından eski ekran kartlarında bu özelliğin bilgisayarı çok zorlayabilme olasılığı bulunur. Ancak bu teknoloji yeni nesil ekran kartlarında oldukça verimli ve performanslı bir şekilde çalışmaktadır. Bu özellik sayesinde görüntüde yer alan nesnelerin ortaya çıkan tırtıklarını çok daha pürüzsüz bir hale getirmek suretiyle net bir görüntü elde edilmesinde rol alır.

Haberin Devamı

Anti Aliasing Kaç Olmalı?

Anti-Alliasing ile alakalı olarak en çok sorulan sorulardan biri de hiç şüphesiz Anti Aliasing kaç olmalı şeklinde sorulan sorudur. Anti Aliasing ile il köşe yumuşatma arttığı yani görüntüdeki tırtıkları giderildiği için her şey ne kadar arttırılırsa o kadar iyi sonuç elde edilmektedir. Çoğu kişi 2x ve 4x olarak değer arttırınca donma sorunlarında artış olabilmektedir. Böyle bir durumda en ideal Anti Aliasing 4x'de olmasıdır.

FPS Düşürür Mü?

FPS düşmesi olayı birazda oynanan oyuna bağlıdır. Tek kişilik yahut sistemin stabil çalıştırmadığı oyunlar esnasında Anti-Alliasing açmak kesinlikle yarar sağlar. Hatta yüksek FPS alınabilecek olan oyunlarda FPS’yi sabitlemek suretiyle ekran kartının boş yere yorulmasının ve yüksek ısıya ulaşmasının da önüne geçilmesi mümkün hale gelebilir.