EğitimAktif Öğrenme Nedir? Kısaca Aktif Öğrenme Teknikleri Nelerdir?

Aktif Öğrenme Nedir? Kısaca Aktif Öğrenme Teknikleri Nelerdir?

02.06.2021 - 15:33 | Son Güncellenme:

Öğrencilerin bilgileri daha etkin bir şekilde algılama ve anlamı imkanı veren durumlardan biri aktif öğrenmedir. Pek çok kişi de bunun ne olduğu ve nasıl uygulandığı noktasında bilgi almaya çalışıyor. Peki aktif öğrenme nedir? Kısaca aktif öğrenme teknikleri nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Aktif Öğrenme Nedir Kısaca Aktif Öğrenme Teknikleri Nelerdir

Uygulamalı olarak öğrenciler için pek çok özellik kazandıran en önemli eğitimler arasında aktif öğrenme geliyor. Özellikle çözüm odaklı ve problemlere hızlı müdahale açısından etkin bir fırsat tanımaktadır.

Aktif Öğrenme Nedir?

Öğrencilere konuşma, dinleme, okuma ve yazma ile düşünme imkanı sağlayan sistemi aktif öğrenme denir. Özellikle öğrencinin öğrendiğini uygulaması için destekleyen bir yapıdır. Bu bağlamda problem çözme aşamaları, örnek olaylar, rol yapma, Simülasyonlar ve informal küçük gruplar üzerinden etkinlikler öne çıkmaktadır. Böylece öğrencilerin teorikten ziyade pratik olarak etkin bir şekilde çalışmasına olanak sağlar.

Kısaca Aktif Öğrenme Teknikleri Nelerdir?

Aktif öğrenme teknikleri öğrencilerin her açıdan gelişim düzeylerini arttırmak amaçlı farklı seçenekler üzerinden ele alınır. Zihinsel, sosyal ve mantıksal ile birçok düzeyde gelişim gösterme olanağı sağlayan farklı teknikler öne çıkar. Bu teknikler farklı konularda öğrencilerin gelişim göstermesi açısından ele alınır ve değerlendirilir.

- Kartopu
- Tereyağı ekmek
- Sandviç
- Köşelenme
- Top taşıma
- Akvaryum
- Kart gösterme
- Hızlı tur

Her bir oyun kendi içerisinde geniş kapsamlı bir yapıya sahiptir. Öğrencilerin farklı açıdan gelişme göstermeleri noktasında, ayrıca belli başlı bazı kuralları bulunur. Tabii bu aktif öğrenme teknikleri aynı zamanda bir oyun olarak da dile getirilebilir. Özellikle çocukların çok küçük yaşlardan itibaren, etkin şekilde öğrenme yeteneklerini geliştirmek amaçlı bu teknikler ele alınmaktadır. Özellikle sosyal gelişim, zeka ve problem çözme becerisi gibi birçok unsur öne çıkar.

 

Yazarlar