29.03.2021 - 02:50 | Son Güncellenme:
Ahçı olmak isteyenler üniversitelerin gastronomi bölümünü okuyabilir. Ön lisans programında yer alan gastronomi bölümü 2 yıllıktır. Okuldan mezun olup zorunlu stajlarını tamamlayanlar kafe, restoran ve otel gibi yerlerde ahçı ve ahçıbaşı olarak çalışabilir.
Ahçı Ne Demek?
Müşterilerin siparişleri doğrultusunda hijyen kurallarına uyarak yemek pişiren kişiye ahçı denir. Kalabalık çalışma ortamlarında diğer aşçıların şefine ahçıbaşı denir. Okuldan yeni mezun olmuş ve henüz mesleki tecrübesi bulunmayan kişiler ise ahçı yamağı ya da ahçı çırağı olarak nitelendirilir.
TDK'ya Göre Ahçı Kelimesi Ne Anlama Gelir?
TDK'ya göre ahçı, mesleği yemek pişirmek olan kişi demektir.
Örnek Cümleler:
1- Bu otelde iki yıl boyunca ahçılık yaptım.
2- Ahçıbaşı Neriman Hanım'ı gördünüz mü?