EğitimAha Ve Bha Nedir, Farkları Nelerdir? Aha Bha Asitleri Nasıl Kullanılır?

Aha Ve Bha Nedir, Farkları Nelerdir? Aha Bha Asitleri Nasıl Kullanılır?

12.04.2022 - 01:17 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta kullanmış olduğumuz kozmetik ürünlerin birçoğunda görmeye alışkın olduğumuz bazı etken maddeler bulunmaktadır. Bu etken maddeler ile sık sık karşılaşsak da birçoğumuz ne anlama geldiği hakkında bilgimiz bulunmamaktadır. Bu maddelerden en dikkat çekeni de AHA ve BHA olmaktadır. Peki, AHA ve BHA nedir, farkları nedir? Nasıl Kullanılır tüm detayları ile derledik.

Aha Ve Bha Nedir, Farkları Nelerdir Aha Bha Asitleri Nasıl Kullanılır

AHA açılımı Alfa hidroksi asitler, BHA ise Beta hidroksi Asitler olarak tanımlanmaktadır. Cilt bakım ürünleri içerisinde kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

 AHA ve BHA Nedir, Farkları Nelerdir?

 AHA temel olarak bakıldığında organik meyve asididir. Laboratuvar ortamında bakıldığında oldukça yoğun bileşimlere sahiptir. Cilt bakım ürünleri içerisinde kullanımında ise %2, veya %20 oranlarında yer almaktadır. Genellikle leke, akne ve kırışıklık önleyici cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. 

 BHA ise yağda çözünebilen organik asit türlerini ifade etmektedir. AHA asitlerinde olduğu gibi ciltteki ölü deriyi temizleyici özelliği bulunmaktadır. Ayrıca yağlanma oranına bağlı olarak cilt problemlerinin giderilmesinde de yardımcı olmaktadır. BHA asitleri ince yapılı oldukları için en küçük gözeneklerden bile girerek cildin sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır.

 AHA ve BHA arasındaki en temel fark AHA suda çözünen asitler iken BHA ise Yağda çözünen asitleri ifade etmektedir. AHA cildin dış yapısına etki ederken BHA ise daha derindeki yağ tabakaları için etkilidir. 

Haberin Devamı

 AHA BHA Asitleri Nasıl Kullanılır?

 AHA ve BHA aşırı agresif asitler olmamasına rağmen doğrudan kişisel olarak kullanılmaması gerekmektedir. Her iki asit türü de doğada birçok üründe yer almaktadır. AHA ve BHA kullanımında kesinlikle laboratuvar ortamında işlenerek başka ürünlere dönüştürülmesi durumunda kullanılmalıdır.