EğitimAdana Kebap Mı Yoksa Urfa Kebap Mı Acılıdır?

Adana Kebap Mı Yoksa Urfa Kebap Mı Acılıdır?

03.10.2022 - 16:50 | Son Güncellenme:

Kebap, Türk mutfağının vazgeçilmezidir. Fakat Adana ve Urfa kebaplarının sevenleri oldukça fazladır. Aralarında bulunan tek fark ise, Adana kebabı acı oranı yüksek, Adana kebabı ise acı oranı düşüktür. Her iki kebabın sunum şekli bir birine benzemektedir. Kebaplar yufka veya lavaş ekmeğine dürüm şeklinde hazırlanarak servis edilmektedir. Adana kebap mı yoksa Urfa kebap mı acılıdır? İşte, tüm detaylar.

Adana Kebap Mı Yoksa Urfa Kebap Mı Acılıdır

Adana ve Urfa kebaplarının acı oranları dışında aralarında fark yoktur. Dürüm olarak hazırlanan kebaplar sunuma köz biber- domates ve söğüş salatayla hazırlanmaktadır. Sevenleri tarafından büyük bir iştahla tüketilen Adana- Urfa kebapları dünyanın pek çok ülkesinde de popülaritesini yükseltmektedir.

Adana Kebap mı Yoksa Urfa Kebap mı Acılıdır?

Adana ve Urfa kebabı olarak bilinen dürüm şeklindeki kebapların tek farkı acılarıdır. Adana- Urfa kebapları, tandırda ya da sac üzerinde pişirilen lavaş ekmeğine sarılarak dürüm yapılır. Yanında köz biber, domates ve söğüş ürünlerle servis edilmektedir. Adana kebap zırhta çekilen etten yapılmakta ve acısız olarak odun ateşinde hazırlanmaktadır. Urfa kebabı ise acısı oldukça fazla olmasıyla tanınmaktadır. Acı sevenlerin vazgeçemediği Adana kebabı da benzer şekilde hazırlanarak servise sunulmaktadır.