11.03.2021 - 16:53 | Son Güncellenme:
Özellikle turşularda kullanılan acur sağlığa faydalı bir sebze olarak yer almaktadır. Turşularda lezzet katmak için tercih edilmektedir.
Acur Nedir?
Acur Kabakgiller familyasına ait salatalığa benzeyen açık ve koyu yeşil renklerde olan uzun ve uzadıkça kıvrımlı olarak yetişen bir sebzedir.
Acur Nerede Yetişir? Nasıl Kullanılır?
Acur yetiştirilmesi Anadolu da yaygın olan bir bitkidir. Özellikle turşu yapımında kullanılmak için yetiştirilmektedir. Acur son yıllarda sağlığa faydaları ile de öne çıkan bir besin maddesi olarak tercih edilmektedir. Acur salatalığa benzer bir fidesi olan kabakgillerden bir bitki olduğu için bu tür sebzelerin yetiştiği alanlarda ve şartlarda kolaylıkla yetişmektedir.
Acur sebze halinde oluştuğu zaman koparılarak turşu yapımında kullanılır. Diğer sebzelerle uyumlu olmasının yanında turşu içerisinde çıtırlığını koruduğu için tercih edilmektedir.