EğitimA Lot Of Ne Demek, Türkçesi Nedir? A Lot Of Nasıl Kullanılır?

A Lot Of Ne Demek, Türkçesi Nedir? A Lot Of Nasıl Kullanılır?

16.07.2022 - 03:13 | Son Güncellenme:

A lot of kelime grubu İngilizce kökenli bir sözcüktür. Anlamı ise ‘birçok ya da çok’ gibi karşılıklar bulur. Herhangi bir durum karşısında bunun çok fazla olduğunu ifade eder. A lot of kelime grubu üzerine Türkçe cevapları. İşte, merak edilen tüm detaylar.

A Lot Of Ne Demek, Türkçesi Nedir A Lot Of Nasıl Kullanılır

Hem tek başına hem de cümle içerisinde kullanım imkanı veren a lot of, Türkçe üzerinden çok veya birçok gibi anlamlar kapsamında kullanılır. Aynı zamanda hem sayılabilen hem de sayılamayan canlı ve cansız varlıklar kapsamında kullanabilir.

A Lot Of Ne Demek?

Bir olay ya da bir eşyanın birden çok yapısını anlatan kelime grubu a lot of olarak İngilizce üzerinden öne çıkmaktadır. Yani çokluğunu ya da çok fazla olduğunu gösteren bir karşılık eşliğinde kullanılır.

A Lot Of Türkçesi Nedir?

Türkiye üzerinden bakıldığı zaman a lot of sözcük grubu çok veya birden çok gibi anlamlara sahiptir. Örneğin bir eşyanın ya da canlı ve cansız varlığın, birden çok olduğunu gösterir. Hem sayılabilen hem de sayılamayan varlıklara karşı kullanıldığı için önemli bir yere sahiptir.

A Lot Of Nasıl Kullanılır?

Sayılabilen ya da sayılamayan seçenekler doğrultusunda kullanım imkanı veren a lot of, genelde cümle içerisinde değerlendirilir. Tabii aynı zamanda tek başına kullanım imkanı yine verdiğini söylemek mümkün.

‘’A lot of people’’

Yukarıdaki örnek cümle de olduğu gibi birden çok insan olduğu zaman, bunu anlatma noktasında kullanılır.

Yazarlar