Eğitim70 milyonluk proje desteği

70 milyonluk proje desteği

30.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden zarar gören gençlere yönelik proje hazırlayacak sivil toplum kuruluşları ve spor kulüpleri için 70 milyon liralık proje teklif çağrısına çıkıldığını duyurdu.

70 milyonluk proje desteği

Bakan Bak, proje desteğiyle depremden etkilenen illerde yaşamını sürdüren gençlerin sosyal, kültürel ve sportif alanlarda katılımını artırmayı amaçladıklarını söyledi. Bak, ‘Afetten Etkilenen Gençlerin Güçlendirilmesi Destek Programı’na 70 milyon lira proje desteği sağlayacaklarını açıklarken, başvuruların 14 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’a kadar alınacağını kaydetti.

Haberin Devamı

TEKLİFLER BEKLENİYOR

Bakan Bak, “Bakanlığımızca planlanan proje desteğiyle depremden etkilenen 11 ilde yaşamını sürdüren gençlerimizin afetin etkileriyle baş etmede güçlendirilmesini hedefliyoruz. Bölgede gençler açısından öncelikli ihtiyaçlar olarak belirlenen temalar çerçevesinde sivil toplum kuruluşları ve spor kulüplerinden gelecek proje tekliflerine destek vereceğiz. Teklif edilecek projelerin, gençlere yol gösterici                      ve güçlendirici deneyim imkânı sunmasını, gençlerin potansiyellerini ortaya koyarak güçlü bir sivil katılım duygusu kazandırmasını umut ediyoruz” dedi.

70 milyonluk proje desteği

ÇOCUKLAR ŞENLİKTE BULUŞTU

OZAN ÖMER KADÜKER - İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dün Beyazıt Meydanı’nda Okul Öncesi Eğitim Şenliği düzenlendi. Şenlikte Hacivat Karagöz, Ebru, Robotik Kodlama, Origami Şapka gibi çocuk atölyelerinin yanı sıra rehberlik öğretmenleriyle okula uyum konulu veli bilgilendirmeleri gibi etkinlikler de yapıldı.

Haberin Devamı

‘İLETİŞİMLERİ GELİŞİYOR’

Stantları gezip, çocuklarla konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci “Okul içinde, sınıflarda yapılacaklar çok önemli. Ancak köprü kurma boyutu var. Çocukların günlük hayatla ilişkiler kurmasını istiyoruz. Bu tarz etkinliklerde çocuklar, okul dışında yetişkinlerle, akranlarıyla temas ederken kendilerini görmüş oluyor. Güvenleri, sosyal duygusal becerileri, iletişimleri gelişiyor. Bu etkinlikleri geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ise “İstanbul’un tarihi meydanında büyük bir coşkuyla şenlik düzenliyoruz. Neşeli, keyifli bir yıla başlayacağız. Anneler, babalar öğretmenlerimizi yalnız bırakmasın. Hep beraber çocuklarımızın gelişim süreçlerini yönetelim” diye konuştu. Şenlikte çocuklara pamuk şeker, limonata, macun, pasta gibi ikramlar da dağıtıldı. Şenliğe geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Muhammed Furkan Genç “Boyama etkinliğine katıldım, top oynadım, pamuk şeker yedim. Çok eğlendim. Bir daha düzenlenmesini isterim” derken Miray Akgün de şenliği çok sevdiğini söyledi.