EgeZeytinyağlı seven bu fuarı kaçırmasın

Zeytinyağlı seven bu fuarı kaçırmasın

24.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Zeytin ve Zeytinyağı Fuarı’nda yapılacak yemek yarışmasında birbirinden lezzetli yemekler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak

Zeytinyağlı seven bu fuarı kaçırmasın

Hedef, yeni pazarlar
İZFAŞ tarafından Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi esteğiyle düzenlenen Olivtech 2011-Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’nda Türk zeytin ve zeytinyağı, yurtiçi ve yurtdışından gelecek ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Yer tahsis çalışmaları devam eden fuar ilk yılından itibaren katılımcı ve ziyaretçilerine yeni pazarların kapılarını açmayı hedefliyor.

Uluslararası yarışma
FUAR kapsamında 5 Mart Cumartesi günü düzenlenecek Zeytinyağlı Lezzetler Şöleni’nde lezzetli yemekler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Önümüzdeki yıllarda uluslararası hale getirilmesi planlanan şölene Türkiye genelindeki lokanta ve restoranlar katılacak. Fuar ve şölen ile Türkiye’de kişi başına düşen zeytinyağı tüketimini artırmaya yönelik seferberliğin de ilk adımları atılacak. Şölen zeytinyağlılar, tatlılar, hamur işleri ve sebze-et yemekleri olmak üzere dört kategoride düzenlenecek.

Sağlıklı yağ tüketimi için
Fuar kapsamında Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice’nin yönetiminde ‘Türkiye’de Zeytinyağının Tüketimini Arttırmak’ konulu bir de panel gerçekleştirilecek. Gazeteci İsmail Uğural’ın moderatörlüğünü yapacağı panele Mutfak Dostları Derneği Genel Başkanı ve Gazeteci Ahmet Örs, UZZK Başkanı Dr. Mustafa Tan, Gazeteci-Yazar Nedim Atilla, Üretici-Degistatör Selim Kantarcı konuşmacı olarak katılacak. Yarışma jürisinde de gazeteciler ve gurme olarak tanınan isimler yer alıyor.

Mısır şurubu tehlikesi
UCUZ olduğu için gıda üreticilerince yaygın olarak kullanılan mısırdan elde edilen fruktoz şurubunun tehlikeleri birbiri ardına ortaya çıkmaya başladı. Karmez Ekmek ve BAKS Cafe Gıda Mühendisi Süleyman Atakul, bu tür tatlandırıcının kanser ve şeker hastalığı riskini artırdığını vurguladı. Atakul, bu tatlandırıcının GDO’lu mısırlardan elde edilme ihtimalinin ikinci bir risk olduğuna da işaret etti.
ÜRÜNLERİNDE kesinlikle mısır şurubu kullanmadıklarının altını çizen Atakul, doğal fruktozun meyvelerde olduğunu belirtti, şu bilgileri verdi: “Normal şekerde, glikoz ve fruktoz eşitken, mısır şurubunun yüzde 80’i fruktozdur. Çok az bir kısmı emilir, kalanı hızla trigliserite dönüşür. Bu da aşırı kilo ve bağlantılı sorunların başlangıcıdır.”