Ege‘Yeni bir sayfa açtık'

‘Yeni bir sayfa açtık'

30.08.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Balıkesir’de gerçekleşen 2025-2029 Stratejik Plan Şehir Çalıştayı’nda konuşan Başkan Ahmet Akın, ““74 yıl sonra Kuvayı Milliye’nin kenti Balıkesir’imizde yeni bir sayfa açtık” dedi.

‘Yeni bir sayfa açtık

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde şehrin geleceğini şekillendirmek ve stratejik bir kalkınma planı belirlemek amacıyla “2025-2029 Stratejik Plan Şehir Çalıştayı” gerçekleştirildi. Sürdürülebilir ve dinamik bir kent oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Ahmet Akın, “74 yıl sonra Kuvayı Milliye’nin kenti Balıkesir’imizde yeni bir sayfa açtık. Doğru planlamayla ve kentin tüm aktörlerinin iş birliği içinde çalışmasıyla bu amaçlarımıza ulaşacağımız ben yürekten inanıyorum. Balıkesir’imizi bilim ve aklın ışığında yöneteceğiz. Ortak akılla ve planlamayla Balıkesir’in zenginlikleri açığa çıkacak” dedi. Şehir planlaması ve ortak katılım çerçevesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2025-2029 Stratejik Plan Şehir Çalıştayı çok sayıda akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve şehir paydaşlarının katılımıyla Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

10 oturum ve 5 panelden oluşan 2025-2029 Stratejik Plan Şehir Çalıştayı’nda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin orta ve uzun vadeli amaçları ele alındı. Temel ilke ve politikaların, hedef ve önceliklerin masaya yatırıldığı çalıştayda şehrin 5 yıllık kalkınması adına izlenecek yol haritası çıkarıldı.