EgeYaşları küçük başarıları büyük

Yaşları küçük başarıları büyük

09.12.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ortaokul öğrencileri Berat Demir ve Nisa Hezenci; muay tai ile salsada Avrupa ve dünya şampiyonluklarını İzmir’e getirdi. Gençler, başarı için disiplinin önemine değindi.

Yaşları küçük başarıları büyük

İzmir’deki 9 Eylül Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencilerinden Nisa Hezenci (11), Polonya Varşova’da yapılan Salsa Dünya Şampiyonası’nda bachata kategorisinde dünya ikincisi, salsa kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Aynı okulda 7’nci sınıf öğrencisi olan Berat Demir (13) de, muay thai sporunda Avrupa şampiyonluğu kazandı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 5 yıldır dans ettiğini söyleyen Hezenci (11), “Dans etme isteğim hep vardı. Bunu aileme söyledikten sonra beni kursa yazdırdılar ve eğitim almaya başladım. Dansta dereceler almaya başladım. Türkiye ikincisi oldum. Daha sonra da dünya çapında başarılar elde ettim. Her gün en az üç saat antrenman yapıyorum. Yarışma dönemlerinde daha fazla çalışıyorum. Dans etmek benim için kendimi keşfetmek anlamına geliyor.  Hayalim matematik öğretmeni olmak ama ne olursa olsun dansı bırakmak istemiyorum” dedi.

Üç yıl önce dövüş sporuna başladığını daha önce de Türkiye ikinciliği kazandığını ifade eden Demir ise, “Bundan sonra milli takıma girmek ve beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum. Muay thai sporunun bilinirliğini arttırmak istiyorum. Her gün 4 saat antrenman yapıyorum. Başarılı olmak istiyorsam disiplinli olmak ve çok çalışmak zorundayım” diye konuştu.