EgeUrla’da sanat cennetini kurdu

Urla’da sanat cennetini kurdu

06.07.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

Kurucusu olduğu UrlaDam Kültür Merkezi’yle Egelileri sanatla buluşturan Ercan Kesal, “Urla benim cennetim. Kendi küçük adamızda popülerlik tuzağına düşmeyen bir alan oluşturduk” dedi.

Urla’da sanat cennetini kurdu

İstanbul’un yoğunluğundan uzaklaşıp dinlenmek, aynı zamanda kültür sanat faaliyetlerini küçük şehirlere de aşılamak adına UrlaDam Kültür Merkezi’ni hizmete açan Ercan Kesal, Merhaba dergisinin temmuz sayısına sanat yolculuğunu anlattı. “Benim başkentim İzmir, cennetim ise Urla” diyen usta oyuncu, “Üretkenliğimi artıran Urla’da kendi sanat alanımı kurdum. Burası hem bir yaşam alanı hem de workshop, atölye, sergi ve açık hava tiyatrosuyla sanata doyulan bir yer” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Özgün işler yapmaya hevesli genç bir kadrosu olduğunu söyleyen Kesal, “Müzikle, sinemayla, resimle, gastronomiyle ilgili işinin ehli, duruşundan taviz vermeyen, popülerlik tuzağına düşmeyen bir alan oluşturduk” dedi. Yeni kitabı ‘İsim Şehir Film Roman’ üzerine çalıştığını söyleyen oyuncu, “Şahsi yolculuğumda edebiyat birikimim beni sinemacı yaptı. Bütün hayatımı yoluna koydu. Sinema edebiyattır, edebiyat da sinema. Benim ise en sıkı yol arkadaşı her zaman edebiyat oldu” diye konuştu.

Urla’da sanat cennetini kurdu

Denizde koyu sohbet

KAMİL SÜMER - Bodrum’da tatil yapan Özge Özpirinçci, arkadaşı Meriç Aral’la Ortakent’te görüntülendi. Denize giren oyuncuların suyun soğukluğu karşısındaki mimikleri tebessüm ettirdi. Yaklaşık 15 dakika süren alışma sürecinin ardından kendilerini suya bırakan ikili, denizde koyu sohbete daldı.

Haberin Devamı

Urla’da sanat cennetini kurdu

Sıcağa dayanamadı

DENİZ BOY - Eşi Sezer Dermenci’nin Urla’daki otelinde konaklayan Ivana Sert, arkadaşlarıyla Çeşme’de görüntülendi. Dalyan The Beach of Momo’da Işılay Peker ve Damia Cherqaoui Azar’la birlikte zaman geçiren sunucu, bol bol güneşlenerek bronzluğunu korudu. Sıcak havadan bunalan üçlü, koyu sohbetlerine denizde devam etti.

Urla’da sanat cennetini kurdu

Sulu şaka

Çeşme’de tatil yapan Aybüke Albere, Çiftlikköy’deki bir plajda görüntülendi. Oyuncu arkadaşı Esra Ruşan’ın kızı Gün’le denizde vakit geçiren müzisyen, su tabancasıyla çocuklar gibi eğlendi. Etrafa ateş edip su fışkırtan Albere’nin keyifli anları objektiflere yansıdı.

Urla’da sanat cennetini kurdu

Bodrum’da Sam rüzgârı

Şevval Sam, yazın gelişini Bodrum’da kutladı. Üzüm Kızı’nda sahne alan sanatçı, geniş repertuvarı ve performansıyla misafirlerinden tam not aldı. Müzikseverlere, duygusal parçalarla romantik dakikalar yaşatan Sam, temposu yüksek şarkılara geçiş yaptığında ise bir an olsun yerinde oturtmadı.