EgeTürkiye’nin gururu

Türkiye’nin gururu

22.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk tohumculuk araştırma ve tohum sağlık test merkezini bünyesinde bulunduran Ege Üniversitesi, dünyada Uluslararası Tohum Test Birliği (ISTA) Laboratuvarı üyesi olan 7. üniversite oldu.

Türkiye’nin gururu

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Tohum Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGE-TOTEM) Müdürü Doç. Dr. İsmail Can Paylan ve yardımcılarını ağırladı, başarılarından dolayı kutladı. Budak, “Tohum kalitesine yönelik farklı analizlerle ISTA kurallarını uygulayarak sektöre test hizmeti verebilen, Türkiye’nin tek merkezi üniversitemizin bünyesinde bulunuyor. Son dönemde merkezimize fiziki, teknolojik ve insan kaynağına yönelik önemli yatırımlar yaptık. Bu süreçte merkezimiz hem ulusal hem de uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından akreditasyon alarak kalitesini tescilledi. Asya ve Pasifik ülkelerinin referans ve danışman laboratuvarı konumunda bulunan EGE-TOTEM, önemli bir başarıya daha imza atarak, ISTA Laboratory Member üyesi merkezler arasına adını yazdırdı” dedi.
EGE-TOTEM Müdürü Doç. Dr. İsmail Can Paylan da şu vurguyu yaptı: “ISTA üyeliğiyle, uluslararası alanda güvenilir analizler, ISTA adına örnek alma, sertifika verme, kongrelerde temsil ve katılma hakkı gibi avantajları elde ettik.”

Yazarlar