EgeTorbalı’dan 10 bin torba

Torbalı’dan 10 bin torba

20.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Torbalı’dan 10 bin torba

Torbalı Belediyesi plastik poşet kullanımını en aza indirmek için ilçe sathında önemli bir kampanya başlattı. 10 bin bez torba ücretsiz olarak vatandaşa dağıtılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Plastik poşet kullanımını en aza indirmek için 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe giren yasaya bir destek de Torbalı Belediyesi’nden geldi. Belediye, bez torba kullanımını özendirmek için ilçe çapında bir kampanya başlattı. Başkan Adnan Yaşar Görmez, eşi Arzu Görmez’le birlikte çarşıdaki vatandaşlara bez torba dağıttı.

‘Naylon poşet kullanmayalım’

Üzerinde Torbalı Belediyesi’nin amblemi olan bez torbalara vatandaşlar rağbet gösterdi. İlk etapta 2 bin adet dağıtılan torbalar sayesinde doğayı koruyacaklarını belirten Başkan Görmez, “Eskiden poşet yerine, tamamen doğal olan kese kağıtları, bez torba ve file kullanılırdı. Bu sayede insanların yedikleri de içtikleri de sağlıklı kalıyordu. Günümüzde ise durum çok farklı. Ciddiye alınmadığında insan vücudunda geri dönüşümsüz hasarlar bırakabilen naylon poşetleri, hayatımızdan tamamen çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Yazarlar