EgeTeleferiğe yine itiraz var

Teleferiğe yine itiraz var

21.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 milyon 225 bin TL teklif eden STM Sistem Teleferik Montajı ve Turizm A.Ş.’nin kazandığı Balçova Teleferik yapım ihalesi sonucuna en yüksek teklifle ihaleyi kaybeden firma itiraz etti.

Teleferiğe yine itiraz var

İtiraz sonucuna göre İzmirlilerin özlemle beklediği teleferik inşaatına başlanacak veya yine ertelenecek. Doppelmayr Seilbahnen Gmbh şirketinin itirazı Büyükşehir Belediyesi’nce değerlendirmeye alındı. Karar sonucuna göre eğer itiraz reddedilirse firmanın KİK’e itiraz hakkı da var. KİK’e başvurmazsa kazanan STM Sistem ile ihale sözleşmesi imzalanacak ve inşaat başlayacak.

Haberin Devamı

MARBLE Fuarı ‘alım’la başladı

İzmir’in kent ekonomisine yıllık 80 milyon doların üzerinde katkı sağlayan Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı bugün açılıyor. Ancak daha fuar kapılarını aralamadan, Türk doğaltaş sektörünün temsilcileri, ihracat bağlantıları yapmaya başladı. “Marble Alım Heyeti Organizasyonu”, Ege Palas Oteli’nde gerçekleştirildi. Azerbaycan, Irak, Mısır, Ukrayna ve Tunus’tan gelen 14 yabancı firma, İzmir’de ağırlandı. İkili görüşmelere 40 Türk firması katıldı ve 500’ün üzerinde görüşme sağlandı. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, “Azerbaycan, Mısır, Tunus, Ukrayna’dan gelen üretici, ithalatçı ve ihracatçılar alım günlerine katıldı. Uzun vadeli anlaşmalar yapılmasını umuyoruz” diye konuştu.
İZMİR DHA

Haberin Devamı

Salihli’de Nurlu güven tazeledi

CHP Salihli İlçe Teşkilatı’nın Büyükhan Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen olağan kongresinde eski ilçe Başkanı Mazlum Nurlu güven tazeledi. Kongreye CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel ve Hasan Örenkatıldı. 193 oy kullanılan seçimde mevcut başkan Mazlum Nurlu’ya 191 oy çıktı. Nurlu’nun yönetiminde, Songül Ayva, Namık Balıkay, Şakip Başgönül, Ali Nihat Çelik, Ayşe Çınkı, Suat Demirel, Melek Ergül, Hülya İnce, Hasan Keser, İsmet Kocabıyık, Ünal Koku, Hüseyin Şen, Tuğrul Tepe, Cem Yalvaç, Tahsin Yaroğlu ve Dilek Kuzulu Yüksel yer aldı.

Mesai saatleri değişiyor

Saatlerin 25 Mart Pazar günü, bir saat ileri alınacak olması nedeniyle İzmir Valiliği, bazı kurum ve kuruluşlarda çalışma saatlerini yeniden düzenledi. Valilik’ten yapılan açıklamada “26 Mart 2012 Pazartesi gününden itibaren, sabah 08.30-12.00, öğleden sonra 13.00-17.30 olarak değiştirilmiştir.
Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlar için Özel Kanun, Tüzük ve Talimatlarla tespit edilen mesai saatlerinin uygulanmasına ilişkin esaslar saklıdır” denildi. Hastanelerde ve bazı resmi kurumlarda ise farklı mesai saati uygulamaları devam edecek.
İZMİR DHA

Bornova ve Selçuk’ta 24 saat su kesintisi

İzmir’in Bornova ve Selçuk ilçelerinde su kesintisi uygulanacağı bildirildi. Bornova ilçesinin Naldöken, Pınarbaşı, Kemalpaşa, Gürpınar, Ümit, Yeşilçam mahalleleri ile 5’inci Sanayi Sitesi, Hacılarkırı Askeri Bölgesi, Bornova Polis Okulu, Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’ne 22 Mart Perşembe günü saat 13.00 ile 23 Mart Cuma günü saat 13.00 saatleri arasında 24 saat su verilemeye-ceği belirtildi. Ayrıca Selçuk bölgesinin su dağıtımında kullanılan iki adet vananın değişimi ile bir adet yeni vananın montajı nedeniyle Selçuk ilçesinin tamamına 22 Mart Perşembe günü saat 09.00 ile 23 Mart Cuma saat 09.00 saatleri arasında 24 saat su verilemeyeceği açıklandı.