Ege‘Suyun Hikayesi’ni anlatacak

‘Suyun Hikayesi’ni anlatacak

11.12.2017 - 05:35 | Son Güncellenme:

Sualtı Sporları’yla uğraşan Didem Kara, Antalya’nın Kaş ilçesinde yapılan CMAS 1. “Kaş Başka” Açık Dünya Serbest Dalış Şampiyonası’ndan bir gümüş bir de bronz madalya ile döndü. Çocuklar ile ilgili birçok sosyal sorumluluk projesinde de yer alan Kara, sponsor bulabildiği takdirde, amacının Sualtı Sporları aracılığıyla çocukları doğayla birleştirmek olduğunu söyledi

‘Suyun Hikayesi’ni anlatacak

Bireysel beslenme ve posture bozuklukları egzersiz danışmanı olan Didem Kara, aynı zamanda da Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Bölümü’nde yüksek lisans yapıyor. 2001 senesinde sualtı hokeyi oynamaya başladığını anlatan Kara, 19 yaşından beri de yoga yaptığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Sponsor şart

Yogaya başlaması ile daha sakin bir hayat planlamasını uygulamaya geçirdiğini ve kendisini fiziksel olarak yoran sporlardan haz almadığını vurgulayan Kara, “Kendimi fiziksel olarak yormak istemediğimi fark ettim. Mental olarak da gelişebileceğim sporlarla ilgilenmeye başladım ve serbest dalış hayatıma girdi” dedi. Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası’nı gümüş madalya, Kaş’ta Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası ile aynı anda düzenlenen CMAS 1. “Kaş Başka” Açık Dünya Serbest Dalış Şampiyonası’nı ise bir bronz, bir de gümüş madalya alarak tamamlayan Kara, sponsoru olmadığı için 45 metreye kadar dalabildiğini üzülerek ifade etti. Kara, “Sponsorunuz olmayınca kısa sürede üst üste antrenman yapıyorsunuz. Uluslararası dereceler alabilmeniz için ciddi bir antrenman ve sponsorunuz olması gerekiyor. Avrupa Şampiyonası iki yıldır Türkiye’de yapılıyor. Ülkemde neden benim İstiklal Marşım okunmasın?” diye konuştu. Sporcu kimliğini ülkesinin güzelliklerini tanıtmak ve çocuklar üzerinde bilinç oluşturmak için kullanmak istediğini vurgulayan Didem Kara, “Türkiye’nin her yeri çok güzel, ama gidip gördüğünüz zaman doğanın tahrip olduğuna şahit oluyorsunuz. Türkiye’yi denizle tanıtmak lazım. Dolayısıyla İzmir’i de denizle tanıtmak gerekiyor. Sürdürülebilir turizm için spor yapan, vizyon sahibi turist çekmemiz gerekiyor.

Haberin Devamı

Dikkat çekecek

Bunu da en iyi sporcu yapar. Bende suyun sürdürülebilirliğine, suyun temiz kalmasına dikkat çekmek istiyorum. Sponsor bulduğum takdirde ‘Suyun Hikayesi’ adını vereceğim bir kısa film çekmek, bu hikayeyi de çocuklara izletip, doğa bilinci aşılamak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Kızlar atakta

Kızlar Atakta, 12-18 yaş grubundaki genç kızların spor, doğa ve takım çalışmaları ile zihinsel ve fiziki kapasitelerini artırarak güçlenmelerini sağlama amacıyla yola çıkan bir sürdürülebilir sosyal dönüşüm projesidir. Yüksek motivasyonlu, kendine güvenen, cesaretli ve girişimci genç kızları topluma kazandırmak en önemli hedefidir.

‘Suyun Hikayesi’ni anlatacak