EgeSürdürülebilirlikte öncü

Sürdürülebilirlikte öncü

02.07.2021 - 01:47 | Son Güncellenme:

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, 1’inci Türkiye Çiftçi Zirvesi’nde, sürdürülebilir tarıma yönelik çalışmalarını anlattı.

Sürdürülebilirlikte öncü

AB Yeşil Mutabakat perspektifinde birçok projeye yatırım yaparak tarım sektörünün düşük karbonlu büyümesine katkı sağladıklarını ifade eden Celep, “Türkiye’nin organik ürün ihracatının yüzde 75’inin bölgemizden gerçekleştirildiği dikkate alarak girişimlerimizi başlattık. ‘Kullandığımız Pestisitleri Biliyoruz’ projemiz kapsamında ürünlerimizin akredite olmuş laboratuvarlarda analizlerini yapıyoruz. Hem sanayi hem tarım sektörlerimizin çevreci ve düşük karbonlu kalkınmaya geçişini hızlandırmak için firmalarımıza ‘Sürdürülebilir UR-GE’ projelerimizle destek veriyoruz. Ege Bölgesi’nin sürdürülebilir bir üretim merkezi olduğunu tüm dünyaya göstermek için öncü olacağız” diye konuştu.

2021 hedefi 5.5 milyar $

EİB’in kayda aldığı her 100 dolarlık ihracatın 33 dolarının tarım ürünlerinden geldiğini sözlerine ekleyen Celep, “2021 yılında tarım ürünleri ihracatımızı 5.5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.