Ege‘Spor kenti olmaya en yakın kent’

‘Spor kenti olmaya en yakın kent’

06.10.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

İzmir Spor Zirvesi, Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş gibi efsanelerin katılımıyla 8 Ekim’de gerçekleşecek. Başkan Cemil Tugay, “İzmir, spor kenti olmaya en yakın kent” dedi.

‘Spor kenti olmaya en yakın kent’

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlenen “İzmir Spor Zirvesi” için geri sayım başladı. 8 Ekim’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek olan zirve, Türk sporunun efsanelerini ve olimpik sporcularını bir araya getirecek. Açılış konuşmalarını Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener yapacak. Başkan Cemil Tugay, zirvenin İzmir için önemli bir adım olduğunu belirterek, “İzmir, spor kenti olmaya en yakın kent. Bu zirve, planlamalarımızın ilk adımı olacak” ifadelerini kullandı. Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ise zirvenin spor dünyası için bir vizyon yenileme buluşması olacağını vurguladı ve “İzmir, olimpik sporlarda büyük bir potansiyele sahip” dedi.

Haberin Devamı

Zirvede yedi oturum düzenlenecek. Programın en dikkat çekici bölümlerinden biri ise Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş’in katılacağı “Efsanelerle Futbol” oturumu olacak. Zirve, Sports TV ve YouTube kanalları üzerinden canlı olarak yayımlanacak.