EgeSıfır atıklı, organik gastronomi rotası

Sıfır atıklı, organik gastronomi rotası

30.07.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

Seferihisar Belediyesi’nin Gastronomi Turizmi ve Lezzet Rotası, sıfır atık mutfak ve tarladan sofraya kavramlarıyla benzerlerinden ayrılıyor.

Sıfır atıklı, organik gastronomi rotası

Seferihisar Belediyesi tarafından hazırlanan, restorancılıkta sıfır atık mutfak ve tarladan sofraya kavramlarıyla şekillenen Seferihisar Gastronomi Turizmi ve Lezzet Rotası’nın tanıtımı gerçekleştirildi. Lansmanda dünya mutfağından yöresel ürünlere, doğal dondurmadan Kazak mutfağına tam anlamıyla bir lezzet şöleni yaşandı. Konuklar, yörenin yeni geçim kaynaklarından olan lavanta kokteyli ve lavantalı dondurmayı, sakız enginarından müthiş lezzetleri, karakılçık buğday ekmeğini, mis kokulu mandalinadan üretilen lezzetleri, taze taze hazırlanan yöresel tatları, peynirin en özelini deneyimleme imkanı buldu.

Haberin Devamı

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, dünyanın en özel lezzetlerini barındırdıklarını belirtti, şunları kaydetti:

Turizmi şekillendirecek

“İhtiyacımız olan tek şey gastronomi turizmi ile bunu ön plana çıkarmak. Biz de belediye olarak bir gastronomi rotası oluşturduk. Bunun lansmanını, bölgenin önde gelen lezzetlerini tanıtarak gerçekleştirdik. Gastronomi rotası sayesinde Seferihisar’a hem mutfağı, hem de eşsiz doğası ile hak ettiği değerin verilmesini sağlayacağız. Rota Seferihisar turizminin geleceğini şekillendiren projelerden biri olacak. Bu lezzet rotası genişleyerek, devam edecek.”

Lezzet noktaları

Seferihisar’ı, kendilerine özgü atmosferleri ve mönüleriyle yansıtan, gastronomi rotasına dahil olan restoranlar şunlar:

Haberin Devamı

Yazarlar Evi, Milos, Sığacık Nena, Monza, Artemis, Hamiyet Anne Pide Evi, Hiddenbay Hotel Restaurant, Sığacık Evo Restoran, Bongo Beach Restoran, Lavantalı Konak, Bake Some Patisserie, Harımdan, Ayda Şarapçılık, MMG Şarapçılık, Pianetta Pizza, Kozalak Restoran, Liman Restoran.