16.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:
Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin (EGİAD) olağan genel kurulunda, 352 katılımcıdan 204’ünün oyunu alıp başkan seçilen Mustafa Aslan,derneğin 15. dönem yönetim, denetim, danışma kurulu ile haysiyet divanının seçildiği kurulda, tüzük değişikliğine gidildiğini, Ege Genç İşadamları Derneği isminin, kısaca EGİAD kalmak şartıyla, kadın erkek eşitliği ve cinsiyetsiz yaklaşımla Ege Genç İş İnsanları Derneği olarak değiştirildiğini belirtti.Seçim sonucunu değerlendiren ve üyelerin verdiği desteğe teşekkür eden Aslan, şöyle konuştu:
’Güçlü bir derneğiz’
“Rekabetçi ama adil ve güzel bir seçim dönemi geçirdik. Seçim geride kaldı. Kucaklayıcı bir yaklaşımla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Adaylık sürecinde yer alan herkes arkadaşımız, ortak projelerde birlikte çalışacağız. Her tarz projeye ve yeniliğe açığız. Gerek bütçe, gerekse üyelerin ekonomik göstergeleriyle, Türkiye’nin en güçlü genç iş insanları derneklerinden biriyiz.”
İzmir’de en çok ses getiren kurumların başında geldiklerini dile getiren Aslan, “650’yi aşkın üyemiz ve üye profilimizin yüzde 20’sini iş kadını oluşturuyor. Yeni dönemde üyelerimizin vereceği destekle bu gücümüzü daha da artıracağız. EGİAD bu seçimlerde demokrasi örneği sergiledi. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.
‘İşgücü ve ürün kalitesi artacak’
Faaliyet dönemine ilişkin ilk projesinin Kümelenme ve Dijital Dönüşüm olacağı bilgisini veren EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, aynı ya da benzer iş kolunda faaliyet gösteren, coğrafi olarak birbirine yakın, birbirleriyle işbirliği ve rekabet halinde olan üretici firmalar ve onları destekleyici firma ve kurumların bir araya geldiği bir çalışma modeli benimseyeceklerini ifade etti. Aslan, projenin üyeye faydalarını da şu şekilde aktardı:
‘Yatırımcının ilgisini çekecek’
“Üye şirket bilgilerinin dinamik bir platform çatısı altında sürekli güncellenmesi ile ihtiyaç duyulan üretim faktörlerinin daha uygun koşullarda temin edilmesine olanak sağlanması. EGİAD üyelerinin istihdam, mali ölçek ve dış ticaret hacimleri bakımından güncel envanterinin çıkarılması. Benzer alandaki firmaların işbirliği için bir araya geleceği faaliyetlerin planlanması. EGİAD üyelerine ve şirketlerinin tanımlayıcı bilgilerine kolay ve kullanışlı erişim sağlanması. EGİAD üyeleri arasındaki ticari birlikteliklerin güçlendirilmesi, maliyet avantajı kazandırılması. İşgücü ve ürün kalitesi, verimlilik ve istihdamın artırılması. Firmaların ihracat ve satışlarının artmasının sağlanması. Yenilik ve teknolojilerin hızla yaygınlaşmasının sağlanması. Ar-Ge, pazarlama, finansal kaynaklara ulaşım gibi kaynakların daha etkin kullanılmasının sağlanması. Taklit edilmesi güç rekabet avantajı ile bölgesel kalkınmanın desteklenmesi. Bölge ekonomisini güçlendirilmesi. Bölgeyi yatırımcılar için ilgi merkezi haline getirilmesi. Üniversite-sanayi işbirliğini destekleyerek, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarının güçlenmesinin sağlanması.”