Ege Ormanı temizle, yangınlara dur de!

Ormanı temizle, yangınlara dur de!

05.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi, orman yangınlarına karşı mücadeleye destek amacıyla ‘Ormanlarımız Yaşasın’ kampanyasına imza atıyor. İlk etkinlik Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi iş birliğiyle yarın saat 09.00’da Kuşçular’da yapılacak.

Ormanı temizle, yangınlara dur de

Küresel İklim değişikliğiyle artan sıcaklıklar, yağışsız günler ve çevre kirliliği tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de orman yangınları sayısını gün geçtikçe artırıyor. Daha 4 gün önce İzmir’in Selçuk ilçesinde başlayıp Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçrayan orman yangınında 350 hektar alan küle döndü. Geçen hafta Muğla, Balıkesir, Denizli ve Aydın’da aşırı sıcak ve güçlü rüzgarlar sonucu çıkan orman yangınları ise yüzlerce dönüm araziyi yok etti. Ve alevler ne yazık ki doğada yaşayan onlarca canlıyı da telef etti… Yangın Ekolojisi Uzmanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, orman tabanındaki kolay tutuşan ince yanıcıları temizlendiğinde Türkiye’deki orman yangınlarının yüzde 70 oranında azalacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi olarak orman yangınlarına kaşı sürdürülen mücadeleye destek vermek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla bizler de özel bir kampanyaya imza atıyoruz. Bu kapsamda ilk etkinlik “Ormanı Temizle Yangınlara Dur De!” sloganıyla Urla Belediyesi, Urla Kent Konseyi iş birliğinde yarın saat 09.00’da Kuşçular Mahallesi Otoyol Tüneli yanında gerçekleşecek.

Ormanı temizle, yangınlara dur de

‘Herkesi bekliyoruz’

Çevreye duyarlı tüm vatandaşları etkinliğe davet eden Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, “Daha geçen gün bir yenisini atlattığımız orman yangınları bölgemiz için de büyük tehdit. Ne yazık ki bu yangınlarla ciğerlerimiz, ormanda yaşayan canlarımız da yanıyor. Yaşanılan maddi zararın boyutu ise her geçen gün artıyor. Urla Belediyesi olarak biz de ormanlık alanlara ve otoyol kenarlarına atılan cam şişe, izmarit ve çöpleri toplamak suretiyle önlem almaya çalışıyoruz. Ancak vatandaşlarımızın da çevreye karşı duyarlı olması gerekiyor. Çünkü orman yangınlarının çoğu temizlenmeyen kuru otlar ya da dal parçaları üzerine atılan izmaritler, sönmeyen mangal ateşi ya da mercek görevi gören cam kırıkları nedeniyle başlıyor. Urla Kent Konseyi ve Milliyet Gazetesi ile düzenleyeceğimiz bu ortak etkinliğimizle amacımız orman alanlarının temiz tutulması, dolayısıyla da korunmasına dair farkındalık yaratabilmek. Etkinliğe katılım için belediye otoparkından saat 08.30’da ücretsiz otobüsler kaldırılacak. Herkesi bekliyoruz” dedi.