01.07.2018 - 21:48 | Son Güncellenme:
‘Lifli besin tüketin’
En sık yapılan hataların başında gelen öğün atlamanın, kilo alımını artırdığını kaydeden Artan, “Öğün atladığımızda ya da uzun süreli açlık durumundan sonra, bir sonraki öğünde iştah kontrolünü sağlayamamamızdan dolayı daha fazla yeme isteği oluşur. Oysa ana ve ara öğünler yaparak bu enerjiyi öğünlerimizde dengeli bir şekilde alırsak, metabolizmamızı sürekli çalışır hale gelir” dedi. Artan, kilo vermek isteyenlerin dikkat etmesi gereken diğer bir önemli konunun da, şeker tüketimini azaltmak olduğunu vurguladı, “Günde 2-2.5 litre su tüketmeye özen gösterilmeli” diye konuştu.
Lifli besinlerin, tok kalmaya yardımcı olduğunu ve fazladan kalori alımını engellediğini kaydeden Beslenme ve Diyet Uzmanı, öğünlerde posa içeriği yüksek olan, taze sebze ve meyvelere, tam buğday, tam tahıllı ekmeklere, mercimek, nohut gibi kurubaklagillere ağırlık verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.