Ege‘O anahtarlar iktidarın sembolü’

‘O anahtarlar iktidarın sembolü’

30.08.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

38’inci Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’ne katılan CHP Lideri Özgür Özel, “29 belediye başkanının cebinde birer anahtar var. O anahtarlar iktidarın anahtarlarıdır” dedi.

‘O anahtarlar iktidarın sembolü’

Dikili Belediyesi tarafından bu yıl 38’incisi yapılan Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali 75. Yıl Parkı’nda düzenlenen törenle başladı. Festivalin açılışını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel yaptı. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile eşi Nesrin Kırgöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen açılışa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay da katıldı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İzmir’de büyük bir başarı elde ettiklerini hatırlatan Özel, vatandaşlara destekleri için teşekkür etti. Özel, “İzmir’de 28’i ilçe olmak üzere 29 belediye başkanının cebinde birer anahtar var. Kadınların çantasında birer anahtar var.

Haberin Devamı

O anahtarlar Atatürk’ün partisinin, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılındaki iktidarının anahtarlarıdır. Öyle bir sorumlulukları var hepsinin. Hem belediyeciliğin temel hizmetlerini en iyi şekilde yapacaklar, hem bugünkü büyük yakıcı ekonomik krizde vatandaşlarımıza sahip çıkacak sosyal politikaları hayata geçirecekler, hem de kültür ve sanata ekmek su kadar değer veren siz değerli İzmirlilerin beklentilerinin tamamını karşılayacaklar” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bugün burada aramızdaki bağı güçlendiriyor, geleneklerimizi ve değerlerimizi yaşatarak gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Tıpkı bizden öncekilerin bize aktardığı gibi. Dikili ilçemizin bu kültürel mirasa sahip çıkmasını, istikrarlı şekilde değerlerini korumasını ben de çok değerli buluyorum Dikili’mizin beklediği altyapı çalışmasını Kasım ayından itibaren başlatıyoruz. Bundan sonra Dikili’de denize hiçbir kirli su akmayacak. Kasım ayından sonra yapacağımız altyapı çalışmaları ile tüm mahallelerin kirli suları tertemiz olacak” diye konuştu. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ise, “Bize düşen görev; bu kenti kültürün, sanatın, sporun yaşandığı, korunduğu, paylaşıldığı yani tam anlamıyla kültür sanat kenti yapmaktır. Bu bizim boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.