Ege‘Mücadeleden asla vazgeçmeyelim’

‘Mücadeleden asla vazgeçmeyelim’

06.10.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, hayvan hakları için mücadele çağrısında bulundu

‘Mücadeleden asla vazgeçmeyelim’

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ta bir tören düzenledi. Başkan Dr. Cemil Tugay, “İzmir, doğayı seven, her türlü canlının yaşam hakkına saygı duyan insanların kenti. O nedenle şehrimizle gurur duyuyoruz” dedi. Hayvanların dünyayı güzelleştirdiğini vurgulayan Tugay, “Bizim yapmaya çalıştığımız şey, onlarla sağlıklı bir ortamda yaşamak. Onların haklarını da gözeterek bir yaşam ortamı sağlamak” diye konuştu. Tugay, insanlığın çevreye verdiği zararları da dile getirerek, “İnsanlık ne yazık ki dünyayı kirletiyor, bozuyor, bu da bazı canlı türlerinin yok olmasına neden oluyor” ifadesini kullandı. Hayvan Hakları Yasası’ndaki değişikliklere dikkat çeken Tugay, “O nedenle bunu önlemek, çözüm üretmek de bize ait. Ülkemizde biraz daha fazla hayvan hakları ihlalleri yaşanıyor. Bununla da mücadele etmek zorundayız” dedi. 

Haberin Devamı

Önce sayı belirlenecek 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sahipsiz Köpek Popülasyonu Yönetimi İzmir Eylem Planı hakkında da bilgi veren Tugay, “Önce sahipsiz hayvanların sayısı belirlenecek. Daha sonra bu hayvanlarımızın sağlıklı şartlarda yaşaması, tedavi ve bakımları için gereken yatırımları yapacağız” açıklamasında bulundu. Son olarak, tüm İzmirlilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Tugay, “Asla bu mücadeleden vazgeçmeyelim. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.