Ege‘Mordoğan Yöresel Yemekler Festivali’ coşkuyla gerçekleşti

‘Mordoğan Yöresel Yemekler Festivali’ coşkuyla gerçekleşti

04.08.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

Müesser Aktaş Etnografya ve Tarihi Koruma Yaşatma Derneği tarafından yedincisi düzenlenen “Mordoğan Yöresel Yemekler Festivali” büyük ilgi gördü.

‘Mordoğan Yöresel Yemekler Festivali’ coşkuyla gerçekleşti

YUSUF ÇINAR - Bu yıl Müesser Aktaş Etnografya ve Tarihi Koruma Yaşatma Derneği tarafından, “Mordoğan Yöresel Yemekler Festivali”nin yedincisi düzenlendi. Karaburun Kaymakamı, Mustafa Özbay, 25, 26, 27. dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 27. dönem İzmir Milletvekili Kani Beko ve yüzlerce kişinin katıldığı festivalde yöresel yemek yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışma başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Müesser Aktaş Etnografya ve Tarihi Evi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Müesser Aktaş, “Yedincisini kutladığımız festivalimizi gerçekleştirdik. Uzun yıllar sivil örgütlerde çalışarak toplumun enerjisini ve mutluluğunu hissederek çalışmalarımı yarımadaya getirmekten mutluluk duymaktayım. Festivalimize gelerek bizleri onore eden Karaburun Kaymakamı Mustafa Özbay, değerli milletvekillerimiz Kani Beko ve Tacettin Bayır’a teşekkürlerimi sunarım” dedi. Koray Hepenson tarafından başarıyla organize edilen festival, Devlet Tiyatrosu oyuncusu Güldeniz Türküstün’ün başarılı sunumu ile devam etti. Türkiye’yi uluslararası festivallerde başarı ile temsil eden Türk Halk Müziği Sanatçısı Yılmaz Demirtaş türküleri ile festivale renk kattı. Yemek yarışmasında jürideki tiyatro sanatçısı Macit Soykan, İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Yardımcısı İlhami Dinç, yönetim kurulu üyeleri Berna Şen, Hikmet Özdemir, Ali Rıza Özbek ve Hediye Karaoğlan, yarışan yemekler ve tatlılarda dereceye girenleri seçmekte zorlandıklarını ifade ettiler. Yarışma sonunda; yemeklerde tuzlularda birinci Ayşe Zeybek, ikinci Yüksel Akta olurken; tatlılarda birinci kalburabastı tatlısı ile Mualla Erdöl, incir tatlısı ile ikinci Hamiyet Mukaddes Eskit, sündürme peynir tatlısı ile üçüncü Beyhan Şener oldu.

Haberin Devamı

Festivalin kapanışında, desteklerinden dolayı Ünal Yapı’dan İhsan Mete Ünal, Kulesan, Daşdemir İnşaat, Kaygısız İnşaat ve Barış Mimarlık Mühendislik firma sahiplerine plaketleri verildi.

‘Mordoğan Yöresel Yemekler Festivali’ coşkuyla gerçekleşti

Yarışma sonunda, tuzlu yemeklerde birinci Ayşe Zeybek, ikinci Yüksel Aktaş, üçüncü Berivan Kaya, tatlılarda birinci Mualla Erdöl, ikinci Hamiyet Mukaddes Eskit üçüncü Beyhan Şener ödüllerini Müesser Aktaş’ın elinden aldılar

‘Mordoğan Yöresel Yemekler Festivali’ coşkuyla gerçekleşti

Bilal Aşkar, Kanada’dan Alaçatı’ya döndü

 

Türkiye’nin bir çok otellerinde genel müdürlük yaptıktan sonra Kanada  Toronto ‘da dünyanın en prestijlii  butik otellerinde görev yapan Bilal  Aşkar Alaçatı’ya döndü. Alaçatı’daki  üst sekment butik olan Five Diamonds Otel’de göreve başlayan  Aşkar “ Ülkemiz çok güzel hele hele Alaçatı’nın  rüzgarı, güneşi daha başko çok özlemiştim, otelimi, misafirlerimiziçok sevdim dostlarımı bir kahve içmeye bekliyorum” dedi

Haberin Devamı

Biyonik adam Mehmet Güney

İki yıl önce trafik kazası geçiren, vücudunda onlarca kırık meydana gelen iş insanı Mehmet Güney’e Alsancak'ta rastladım. Doktorların “üç yıldan önce ayağa kalkamazsın” dedikleri Güney, “Büyüklerimin, dostlarımın duaları ve kendime iyi bakmam ile bir yıla varmadan kendime geldim. İnanın bir boğa ile güreşebilirim, o yüzden bana dostlarım biyonik adam demeye başladılar” diye konuştu.

‘Mordoğan Yöresel Yemekler Festivali’ coşkuyla gerçekleşti

Mordoğan seni bekler

Son yıllara kadar Mordoğan’ın adı sanı duyulmazdı. İş insanı Mete Ünal, Echo isimli işletmesini açana kadar. Genel koordinatörlüünü sanatçı ve organizatör Koray Hepenson’un yaptığı Echo’ya Mustafa Keser, Zuhal Olcay, Cem Adrian gibi ünlüler gelmişti, bunlar gibi  diğer ünlü sanatçıların Echo’da sahneye çıkmasıyla  piyasa canlanmış; otobüsler, minibüsler, eğlenmek üzere İzmir’den gelenlerden kazanmış,  oteller müşterilerle dolmuştu. İhsan Mete Ünal'a bir yetkili çıkıp sordu mu “Mordoğan’ı yıldız yapmıştın, birden durdun, bir sorun mu var?” diye…

‘Mordoğan Yöresel Yemekler Festivali’ coşkuyla gerçekleşti

Hakan Topcuoğlu “içimizden biri”

Alaçatı’da Şerefe’ye eğlenmek üzere gelenleri güler bir yüz karşılar  o da  Uzun yıllar İstanbulda Discorium İşletmeciliğini yaptıktan sonra İzmir’e yerleşen 6  yıldır Şerefe Alaçatı, Şerefe İzmir’in işletmeciliğini yapan 30 yıldan beri bu sektörün içinde bulunan Hakan Topçuoğlu’dur. Çeşme’ye gelen İzmir, İstanbullular Hakan Topcuoğlu’na “ O içimizden biri” diyorlar, selam vermediği hemen hemen hiç kimse yoktur, neşesiyle , saygınlığıyla gönüllerde taht kuran Hakan Topcuoğlu’na soruyorum, “Nedir bu saygınlık?” sıkı sıkıya sarıldığı eşi Ayça hanıma dönerek  başlıyor anlatmaya “ 30 yıllık  mutlu bir evliliğimin olması  işime yansıyor, evde huzurluyum, işimde başarılıyım” diyor. Mutluluğun başarıların daim olsun Hakan Topcuoğlu.

Haberin Devamı

Cumhur Bakır yeni yaşına giriyor

İş insanı, Bakır Yapı Sahibi  Cumhur-Neslihan Bakır çiftine Alaçatı’da rastladım. Cumhur bey tam yaz moduna girmişti, “Yapma şöyle fotoğraf çekme” dedi ama beni de kırmamak için poz verdi. Öğrendiğime göre 10 Ağustos’ta yeni bir yaş alacakmış. Kalbi, ruhu, yıllar geçse de sevecenliği, en iyi dostlar edinmesi ile  hala 18’inde olan, gönüllerde taht kuran Cumhur Bakır’a sağlıklı nice yıllar dilerim.

Haberin Devamı

Kumrucu Çınar 'da başlayan aşk

 

Türk Devlet Tiyatrosu'nun ve dizi filmlerin aranan oyuncusu Yıldırım Gücük,  yaz tatilini geçirmek üzere Çeşme'ye geldi. Ögrendiğimize göre kış aylarında çekimi yapılacak olan "Kumrucu Çınar'da başlayan Aşk" dizi filminin mekan seçimleri şimdiden başlamış.  Edindiğimiz bilgi doğru ise bu filmde Yıldıray Gücük ve Metin Dalgıç'ın da uzun rolleri varmış.