EgeKütüphanede yaşayacaklar!

Kütüphanede yaşayacaklar!

15.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir ‘Her Mahalleye Bir Kütüphane’ kampanyasıyla yine örnek oldu. Başkan Soyer, “1000’in üzerinde bağış yapanların adını kentimizdeki kütüphanelerde yaşatacağız” dedi

Kütüphanede yaşayacaklar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Her Mahalleye Bir Kütüphane’ kampanyası başka bir kütüphaneyi mümkün kıldı. Bağışlanan kitap sayısının 30 bini aştığı kampanyanın destekçileri projenin parçası olmaktan duydukları mutluluğu dile getirirken Başkan Tunç Soyer, 1000’in üzerinde bağış yapan İzmirlilerin adlarının kütüphanelerde yaşatılacağını duyurdu, “Siz destek oldunuz ve pek çok mahalleye kütüphane kazandırdınız, aydınlığı mahalle mahalle büyüttünüz. Sizinle ne kadar gurur duysak az” dedi.
Kampanyaya 5 bin kitap ile destek olan emekli öğrenmen Elmas Özmil, dayanışmadan duyduğu mutluluğu dile getirdi, “Bağışladığımız kitaplarla bir semt kütüphanesi oluşturulmasını istemiştik. Okumanın yaşı olmadığı için herkesin gelebileceği bir kütüphane olmasını istemiştik. Kitap okumak özgürlüktür. Özgür olmak istiyorsan bilgi sahibi olacaksın” diye konuştu.
Güliz Fulya Şen, toplam 1020 kitap bağışında bulundu, “Umarım, her çocuğa ulaşır ve her çocuğun eli kitaba değer” dedi.

Haberin Devamı

Destek noktaları

Kent Kütüphanesi (Alsancak), Şato Kütüphanesi (Konak), Tarihi Havagazı Fabrikası Araştırma Kütüphanesi, Yahya Kemal Beyatlı Kütüphanesi (Buca), Güzelbahçe Kütüphanesi, Işılay Saygın Kütüphanesi (Buca), Sasalı Tarım Geliştirme Merkezi Kütüphanesi (Çiğli), Vapur Kütüphaneleri: Ahmet Piriştina Arabalı Vapuru, Fethi Sekin Arabalı Vapuru ve Uğur Mumcu Arabalı Vapuru,
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Âşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti (Bornova), Yasemin Kafe (Bostanlı), Eşrefpaşa Hastanesi Karşıyaka Polikliniği, İZSU Genel Müdürlüğü Balçova hizmet binası, İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi Kütüphanesi (Sasalı).