Egeİzmirlilerin desteği vagonları doldurdu

İzmirlilerin desteği vagonları doldurdu

14.02.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

29 vagon ve 15 konteyner yardımın depremin etkilediği Gaziantep’e doğru yola çıktığını belirten Vali Köşger, “Birlik ve dayanışma ile kötü günleri geride bırakacağız” dedi.

İzmirlilerin desteği vagonları doldurdu

DHA-İHA - Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından, İzmir Valiliği koordinasyonunda hazırlanan çok sayıda yardım malzemesi, havayolu, karayolu ve denizyolunun ardından demiryoluyla da bölgeye gönderiliyor.
Kaymakamlıklar, kamu kurum kuruluşları, STK’lar ve hayırsever vatandaşlar tarafından toplanan yardım malzemeleri, Gaziantep’e gitmek üzere Aliağa Biçerova Tren Garı’ndan 29 vagona yüklendi. İçerisinde; toplam 53 TIR ve kamyon tarafından getirilen, 3 iş makinesi, 31 ton battaniye, 56 ton gıda, hijyen malzemesi, bebek malzemesi, 23 ton giyim malzemesi, 23 ton ısıtıcı-soba, yakacak malzeme, 91 ton su, 15 ton sıvı dezenfektan ve 60 ton kömürden oluşan yardım trenini, Vali Yavuz Selim Köşger ve diğer yetkililer tarafından bölgeye uğurladı. Alsancak Limanı’ndan ise 15 konteyner dolusu yardım yola çıktı.

Haberin Devamı

Deprem bölgesi için hazırlanan yardım ve destek malzemelerinin sevkiyatında demiryolunun da kullanılmaya devam edeceğini ifade eden Vali Köşger, “Milletimizin zor zamanlarda ortaya koyduğu dayanışma, birlik ve beraberlik en güzel hasletlerimizin başında geliyor. Olağanüstü gayret ve fedakarlıklarla bölgeye yardım için adeta yarışan milletimiz sayesinde bu kötü günleri de geride bırakacağız” dedi.

İkinci Ro-Ro da hareket etti

Valilik öncülüğünde toplanan yardımların bir kısmı da, Çeşme Ulusoy Limanı’ndan İskenderun Limanı’na doğru 2. seferini gerçekleştiren Ro-Ro gemisiyle yola çıktı.

İZSİAD’ı örnek gösterdi

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, üyesi olduğu ve bir dönem yönetiminde de yer aldığı İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ni (İZSİAD) ziyaret etti. Toplantının gündeminin yaşanan deprem felaketi olduğunu söyledyen İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Dernek olarak depremzedelere yardım için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Valiliği başta olmak üzere tüm kurumlarımızla işbirliği yapıyoruz. CHP İzmir İl Başkanlığı’nın yardım faaliyetlerine de destek olabiliriz. Ülke olarak bu felaketten ancak dayanışma ile çıkabileceğimiz bilinci ile hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İZSİAD üyelerinin gösterdiği dayanışmanın herkese örnek olması gerektiğini söyleyen Aslanoğlu da, “Ülke olarak hep birlikte olursak bu yaraları sarabiliriz. Biz de İzmir’deki STK’larla birlikte çalışarak depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İZTO’dan portatif konteyner desteği

İzmir Ticaret Odası (İZTO), ‘İzmir Yardıma Koşuyor’ kampanyası kapsamında deprem bölgelerine gönderilmek üzere Mühendislik, Mimarlık ve İnşaat Meslek Grubu Meclis ve Komite Üyeleri tarafından özel olarak tasarlanan ‘Portatif Konteyner’in ilk üretimi yapıldı. Proje sayesinde, 1 TIR’da 2 konteynır yerine aynı anda 18 konteynır hızla deprem bölgesine ulaştırılabilecek. Bölgeye vardıktan sonra 25 dakika içerisinde kurulabilecek olan konteynırların, demonte olduğu için hızla ihtiyaca göre yer değiştirme özelliğine de sahip olduğu belirtildi. İlk etapta günlük üretim kapasitesi 200 olan konteynırların gönderim sayıları netleştiğinde ayrıca kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.